Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

PM

Kuřákům platíme drahé léky za CHOPN, za které mohou sami, alkoholikům transplantace jater a pacientům, kteří mají rakovinu, za kterou nemohou léčbu neplatíme... Paradoxem je, že PSA test, který ji může odhalit včas a stojí pár korun hradí pojišťovna až po 50 roce, přitom by bylo třeba ho nabírat už ve 40... To je nemravné!

MM

Beznadějná vyfetla, co se profetovala do stavu, kdy jsou celý rok na hadičkách na JIP, než umřou, ta jsou opečovávána za miliony jako v bavlnce. A tak my si tu žijeme.

Foto

Je strašné vědět a vidět, že existuje lék, ale pacient si ho prostě nemůže dovolit, nedostane ho. Kvůli vyházeným miliardám za běžné léky např. antibiotika, kde si člověk dvakrát do roka ty dvě stovky může zaplatit, kvůli nadužívání a zneužívání zdravotní péče kvůli banalitám (neexistence spoluúčasti), kvůli neskutečné a drahé byrokracii ve zdravotnictví atd. Tyhle drahé život ohrožující diagnózy by se měly platit z veřejných zdrojů a pak vše ostatní do určité částky ročně by si měl pacient platit sám. Opravdu nemusí mít lidi auta a jezdit na dovolenou, ale prodávat barák kvůli léčivům a být o žebrotě by se nemělo.

JK

Nechápu, že pojišťovna odmítne platit léčbu a nemusí se jednat jen o diagnózu v článku , ale na reklamu a sponzoring peníze má!

FV

Měla by existovat možnost komerčního připojištění na závažné nemoci, kdy by pojištěnec dostal nejmodernější léčbu nad rámec běžného zdravotního pojištění. Protože za těch pár tisíc měsíčně povinného ZP nemůže pacient čekat bezednou kapsu.

Foto

Poděkujte socialistům, ty zrušili nadstandardní, o nějakém pripojištění nechtěli slyšet, co by na to řekli chudí, tak všem stejně a všem pozdě a málo! To je realita

RZ

Lek je drahy, lecbu tedy ne. O 240 km dal lek je levnejsi vyrabeji sami. Eeee to smrdi businessem od shora....

EG

To že lidé umírají je prostě fakt. Nemůžeme čekat, že někdo dá miliardy a vzdá se náhrady nákladů pro cizí životy. Důležité je, že ten lék už existuje. Kdyby každý Evropan dal desetikorunu, tak se vývoj léčiva zaplatí a lék bude dostupný. Ale takových nemocí a jiných drahých léků je opravdu mnoho. A život je hodně o penězích.

Aktuálně je mi blízko příběh maminky Heleny na Doniu. Té se vrátila ve 40ti rakovina a má dvě malé děti. Je na ně úplně sama, otec je opustil, a chce je trochu zajistit. Pomožme Heleně najít víru.... Stačí trochu. Už se nasbírala část.

MM

Prodloužit si život o 4 měsíce? To bych ty peníze za léčbu nechal raději rodině.

Kdyby to nasadili dříve, tak by to bylo více než čtyři měsíce.

VM

V celém emociálním článku o krutých pojišťovnách docela zaniká ta podstatná věta, že lék nedokáže vyléčit, ale jen prodlouží umírání v průměru o 4 měsíce. Chápu, že nemocní, a mnohdy hlavně jejich rodiny, by za ty 4 měsíce navíc udělali cokoliv, ale tady se kloním na stranu pojišťoven. Život není fér, a i když lidsky soucítím, tak tady musí zvítězit hlas rozumu. Tohle si pojišťovny nemůžou dovolit.

Samozřejmě je otázka, jestli by podání v dřívějším stadiu nemoci nemělo tu prognozu mnohem lepší, ale tak, jak je to popsáno, to smysl nedává.

JP

Člověk platí pojištění celý život. Zpátky si ty peníze "vybere" v posledních 2 letech života. Co nechápu, je případ nedávno zemřelého Josefa Laufera. Rodina odmítala 4 roky odpojení od přístrojů, ač, i kdyby se probral, rozhodně už by "nestál opět na pódiu", jak takovou nesmyslnou léčbu obhajovala jeho rodina. Laufer stál miliony měsíčně bez možnosti uzdravení. Mně je 51 let a mám rakovinu slinivky. Paliativní léčba. Co mě sejří, je nemožnost eutanázie. Snažím se být aktivní, ale popláču si. Pane Medku, choďte na pravidelné kontroly a buďte rád, že jste zdráv. Víte, ony zmiňované 4 měsíce navíc ukážou, kdo je váš opravdový přítel (ve smyslu kamarád).

JK

Tak hlavně, že pojišťovny mají ročně nějakou tu miliardu na vlastní provoz. Konkrétně VZP čerpá každý rok 4 miliardy Kč.

V ČR je 7 zdravotních pojišťoven, což znamená náklady na provoz cca 28 miliard Kč.

JZ

Naklady na provoz jsou limitovany pravnimi predpisy na 3 % celovych prijmu pojistneho. 97 % prijmu tak jde na uhradu zdravotnich sluzeb. To znamena na provoz celeho systemu v soucasnosti jde max. 15 miliard, spise mene, protoze pojistovny veskere prostredky nevyuziji. Mame jeden z nejlevnejsich systemu z hlediska nakladu na provoz na svete. Na Slovensku je limit 4 % , v komercnim pojisteni vetsina pojiatoven nevyplati ani 50 % prijmu pojistneho, zbytek jsou naklady na provize, dividendy atd. Systemy typu NHS v Britanii vykazuji vyznamne nizsi miru efektivity a dostupnosti pece, nez ty, ktere vychazi z tradicniho Bismarckova modelu. Ubude-li pojistoven, neubude pojistencu, kteri budou mit stale stejne naroky.

Foto

Na přednášce o Pluvictu jsem byl cca před 2 lety a už tehdy jsem zíral s otevřenou pusou. U některých pacientů to při včasném podání skokově vylepšuje šance z "paliativní" na "5leté přežití".

Ale nepřekvapuje, že se pojišťovny kroutí. Přitom stabilizace různých chronických onemocnění, co si člověk přivodí sám, bývá v součtu dražší. Ale taky se snazší administrativou, takže peníze jdou tam...

MK

Zajímalo by mě, kolik stojí celkem všechny ty způsoby léčby (u jednoho pacienta), než se přijde na to, že nic nezabírá a že se tedy může použít Pluvicto. Hádám, že se stejně na ty 3 mega taky dostaneme, ale navíc ztratíme spoustu času, tělo je zdecimované všelijakýma šmakuládama, imunita v háji a rakovina v celém těle. Pak tedy pojišťovna souhlasí s platbou za revoluční lécbu, ale ouha, pacient nám zatím zemřel😒

  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

PŘEHLEDNĚ: Proč Česko kupuje nové tanky za 52 miliard? A co všechno umí?

14. června 2024  21:01

Česká armáda by měla do roku 2030 získat 77 nejmodernějších tanků Leopard 2A8 ve společném nákupu s...

Velké požáry ve středních Čechách: vzplála výroba pyrotechniky a sklad

14. června 2024  15:28,  aktualizováno  20:54

Středočeští hasiči zasahují u dvou velkých požárů. V obci Praskolesy poblíž Hořovic na Berounsku...

Summit G7 zkritizoval agresi Ruska a praktiky Číny. Papež varoval před AI

14. června 2024  6:16,  aktualizováno  20:50

Lídři skupiny zemí G7 na své schůzce v jižní Itálii zdůraznili svou trvající podporu bránící se...

ANALÝZA: Ukrajina se loučí se snem o NATO. Biden jí dal jen slabou náplast

14. června 2024

Premium Joe Biden a Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek podepsali bezpečnostní dohodu, která by Ukrajině na...