Diskuze

Historik psal o minulosti generála Pavla, Facebook dočasně příspěvek skryl

Historiku Petru Blažkovi se dostalo zadostiučinění poté, co Facebook přehodnotil své rozhodnutí smazat jeden z jeho příspěvků a status obnovil. Odborník na historii v něm reagoval na článek v deníku Právo a komentoval situaci okolo kandidáta na prezidenta Petra Pavla. Doplnil, že o to víc je podle něj potřeba zajímat se o generálovu minulost.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M11i40l52a34n 90K90r53á67l

20. 11. 2022 21:37

Generál Pavel je jasný favorit a převlečení komunisti, co si dnes říkají "demokrati" na něho zase házejí špínu. Tenhle člověk udělal více práce pro naši republiku než všichni politici dohromady z obou vepřínů.

0 0
možnosti
Foto

No přátelé, když ještě pár roků počkáte, tak tady už nezbyde nikdo s komunistickou minulostí. Jak ale potom budete soudit kdy bude dobrý a kdo špatný, to vám opravdu nezávidím. Ono už to začíná s tou Nerudovou, protože ta je příliš mladá, aby stačila do osmdesátého devátého vstoupit do Strany. :-)

0 0
možnosti
JF

J57a92n 20F90i34s72c65h42e97r

25. 10. 2022 20:56

FB něco skryl? To je šokující. To musí být spiknutí.:-)

0 0
možnosti
ŠK

Myslím, že existují i méně problematičtí kandidáti, než člověk který se školil na práci rozvědčíka ve prospěch bolševika v demokratických zemích. Proč si furt volíme podobně divné týpky? Babiš je taky z podobného hnízda. Nechápu.

1 1
možnosti
Foto

J81i55ř62í 15P17a84j64k

25. 10. 2022 11:43

Škoda že pan Blažek použil tyhle informace až nyní v době nadcházejících voleb. Takto vypadají spíše jako špína vyhrabaná na objednávku. Nebo nějaký dobře načasovaný pokus o vystoupání do slunce po zádech jednoho z kandidátů. Proč se podobné informace neobjevily už v době, kdy se Pavel teprve chystal předsedat NATO? Určitě se o nich vědělo, ale neřešily se. Protože jsme Pavla potřebovali. No, myslím, že ho potřebujeme znovu. Vůbec mi nebude vadit, když v dnešních časech bude na hradě sedět po dlouhé době opět voják, navíc s úspěšnou praxí v NATO V

4 4
možnosti
KT

Svoboda nám přinesl nezrušitelné vazalství s Moskvou a přikryl okupaci republiky 1968. Voják se nám těžce nevyplatil. (Úzce spolupracoval s gen. Heliodorem Píkou jako pplk. na vytvoření armádního sboru a spolu čelili Gottwaldovi. Když pak Píka při trestu smrti žádal o milost, Svoboda mu milost nedoporučil. Píka varoval, že Moskva nechce Československo osvobozovat, ale převzít a bolševizovat a předpovídal, že ho za takové informace komunisté popraví. Svoboda ochránil jen jeho syna.)

Svoboda měl od Rusů ve Svazu trest smrti, prý pro chybu Píky. Nakonec poprava skončila u flašky vodky. Svoboda při tom podepsal patrně spolupráci s KGB. Potřebujeme dalšího "zpravodajce" na Hradě? ;-)

1 2
možnosti
SK

Fialoví trollové v tom mají hokej. Jeden člověk patří na šibenici, protože byl komunista a možná na někoho napsal posudek. Druhý byl komunista a jako předseda ZO KSČ prokazatelně psal posudky a kádroval kolegy, proto ta čistá duše je nejlepší adept na prezidenta.

1 2
možnosti
ŠK

Máte ten život tak hezky jednoduchý, že vám do toho nechci ty vidle házet, ale nedá se nic dělat. Já to mám třeba takhle: volil jsem proti Babišovi, protože StB ne, jsem velice ostře proti migraci mohamedů i poloviny Afriky, nenávidím nacistické Rusko, bolševiky v jakémkoli hávu, nesnáším Zemana, v USA fandím republikánům, jen bych neriskoval Trumpa, ale než jejich ultralevé dems, tak raději jeho, nepřeju si, aby byl rozvědčík Pavel našim prezidentem atd...

1 0
možnosti
KT

Drsná špína z dílny Pavla. Kauzu probírají Parlamentní listy. Petr Kolář (velvyslanec a možný minstr ZV, partner Witowské a otec starosty Prahy 6 Koláře), podporovatel a spolupracovník Petra Pavla, označil Pavla Beneše za zoufalce a spolupracovníka KSČM na základě starších reportáží v médiích. Aby bylo jasno s kým máme tu "čest".

Tak to procházím. Beneš dělal starostu malé obce s 80 obyvateli. Obec bez peněz. Dostali dotaci na vodovod a Česko slíbilo další finance. Ale stát jednal jako vždy liknavě. Starosta Beneš obec táhl osobní půjčkou z vlastních peněz. Fakt, "zoufalec". Pak také figuruje jako starosta na demonstraci KSČM v Lounech, když se rušilo zdejší zdravotnictví. "Zoufalec." Má firmu, co dělá docela ve velkém dopravní projekty. Řada zákazníků, má tam reference "vysoká odborná úroveň" a "spolehlivá kvalitní firma".

Starostou byl do rok 2014. Po něm nastoupila starostka, která to letos složila. V obci se nenašel nikdo, kdo by o starostu stál. Komunální volby se nekonaly. Jediná obec v Ústeckém kraji. Obec dostala 2022 správce.

Co aby si Kolář s Pavlem své pomluvy nejprve ověřovali? Pak tam mají článek, kde Beneš popisuje, co mu na Pavlovi vadí. V tom zpravodajském kurzu se frekventant Pavel stal okamžitě předsedou ZO KSČ studijní skupiny a psal na ostatní spolužáky rudé posudky. Beneš neví, proč to byl právě Pavel? Dostali se spolu do konfliktu dík zkoušce z marxismu-leninismu, kde si Beneš dovolil nevhodný komentář a Pavel si ho pozval na stranický kobereček. Další konflikt byl kolen Několika vět. Kdy Pavel žádal jednoznačné odsouzení. Pánové se vzájemně nemuseli.

Beneš popisuje, že dostal od Pavla negativní posudek a na základě toho přišel o členství v KSČ. Což bral jako křivdu. Ale následoval listopad 1989 a Beneš svoji kariéru zpravodajce ukončil. Pavel pokračoval.

Irituje ho tedy, když "kovaný soudruh" Pavel dnes popisuje v médiích své "běžné členství v KSČ" jako přešlap, daný dobou a kariérou.

2 0
možnosti
VJ

V51í15t 57J14e93ž96e50k

25. 10. 2022 7:49

Vtipné je, že největší problém s Petrem Pavlem mají převážně (nikoliv pouze) podporovatelé komunistů ;-D

1 1
možnosti
NM

N27e78l55a 10M69a71l75á

25. 10. 2022 8:38

z čeho usuzujete, máte nějaký výzkum?

1 0
možnosti
KT

Pavel se ve svém "čistém štítu" ohání Stehlíkem. Stehlík teď velmi odpovědně řešil podobného nezdárného historika z AV ČR v Lidicích, jeho hlavní počin při nástupu do Lidic a prozatím to skončilo vítězstvím dezinformátorky Bobošíkové.

Bobošíková je v úzkém kontaktu se Zemanem. (Přes Lipovskou a Ovčáčka.) Když tady Pavel hýří vskutku vrcholným humorem, jaké "nesmysly" se o něm šíří, tak by mohl přidat vtip, že jeho demokratický tiskový mluvčí na Hradě bude zkušený soudruh Ovčáček.

Ať tu předvolební legraci máme komplet. Když už vytahuje Stehlíka... ;-D

0 3
možnosti
ZK

Normálka, taková cenzura a manipulace s lidmi nebyla snad ani za koministů, a to je co říct...

4 2
možnosti
VJ

V26í26t 95J28e65ž97e78k

25. 10. 2022 7:48

Zřejmě nemáte moc dobré znalosti s komunitickou cenzurou, když tohle dokážete napsat.

Můžete začít třeba zákonem 184/1950 Sb. (Zákon o vydávání časopisů a o Svazu československých novinářů), ve kterém jsou tato slova:

„§ 1 (1) Posláním tisku je napomáhat budovatelskému úsilí československého lidu a jeho boji za mír a spolupracovat na jeho výchově k socialismu.

(2) Vydávání tisku, tj. novin, časopisů a jiných periodických publikací (dále jen ‚časopisy‘) nemůže být předmětem soukromého podnikání.

§ 2 Vydávání a rozšiřování časopisů řídí ministerstvo informací a osvěty; jde-li o časopisy odborné, v dohodě se zúčastněnými ústředními úřady.

§ 7 Odpovědnost za obsah časopisu, kterou má dosud odpovědný zástupce listu, přechází v den, který stanoví ministerstvo informací a osvěty vyhláškou v Úředním listu na šéfredaktora, nebo osobu pověřenou vedením redakce. V této vyhlášce stanoví ministerstvo informací a osvěty též podmínky, které osoba pověřená vedením redakce musí splňovati.“

Celý je k přečtení zde - https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1950-184 ..

Existuje v současné době něco podobného v ČR? Ne. Tak si ty lži o cenzuře strčte do stranické knížky.

0 1
možnosti