Zemřel herec Ladislav Potměšil, bylo mu 75 let.

Zemřel herec Ladislav Potměšil, bylo mu 75 let. | foto: ČTK

STALO SE DNES: Zemřel herec Ladislav Potměšil, do Čech se vrátí silné bouřky

  • 0
Zemřel herec Ladislav Potměšil. Do Čech se v úterý vrátí silné bouřky a krupobití, čekají se přívalové deště. Od 1. září si lidé budou muset platit ze svého testy na covid-19. Hygienici zavřeli tři tábory v Plzeňském kraji, covid se šíří mezi mladými. Přečtěte si výběr pondělních událostí.

Zemřel herec Ladislav Potměšil, bylo mu 75 let. Herec se v poslední době potýkal s vážnými zdravotními problémy. K jeho nejznámějším postavám patří major Maisner v komedii Byl jednou jeden polda či otec Horáček v muzikálu Discopříběh.

Zemřel Ladislav Potměšil, filmový major Maisner i táta z Discopříběhu

V úterý Čechy zasáhnou velmi silné bouřky, na Moravě budou panovat vysoké teploty. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Zároveň zmínil i povodňovou pohotovost a povodňovou bdělost. Na jihu Moravy mohou teploty dosáhnout až 34 stupňů. Západní polovinu území zasáhnou bouřky, které mohou rozvodnit toky, hlavně v povodí Klabavy a Úslavy.

Do Čech v úterý dorazí silné bouřky a krupobití, čekají se přívalové deště

Hygienici uzavřeli kvůli koronavirové nákaze v jednom týdnu tři letní tábory v Plzeňském kraji. Šéf Krajské hygienické stanice v Plzni Michal Bartoš se obává toho, že přibývat budou další. Důvodem je rychle se zvyšující počet nakažených v regionu. Nákaza se šíří především mezi mladými lidmi. Počet nakažených na jednotlivých táborech nebyl velký. Celý tábor ale šel do karantény a hygienici ho rozpustili.

Hygienici zavřeli tři tábory v Plzeňském kraji, covid se šíří mezi mladými

Testy na covid od 1. září budou lidé platit ze svého. Týká se to testů pro cesty do zahraničí, nebo když půjdou do bazénu či na kulturní akci. Momentálně jsou za měsíc zadarmo 2 PCR a 4 antigenní testy. „Je velký předpoklad, že se to změní a že stát to nebude platit,“ řekl Babiš.

Test na dovolenou či zábavu za své. Od 1. září si lidé zaplatí, řekl Vojtěch

Tisíce Kubánců v neděli vyšly do ulic na protest proti pomalému tempu očkování, protikoronavirovým opatřením, nedostatku zboží a výpadkům proudu. Zahraniční agentury označily protest za největší protivládní demonstraci na Kubě za tři dekády, policie zatkla podle deníku El País přes sto lidí. 

Na Kubě vypukly nevídané protesty. Lidi štve pomalé očkování i výpadky elektřiny


Výsledky voleb

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Koalice SPOLU skončila na druhém místě. Koalice Přísahy a Motoristů a Stačilo! předběhli STAN a Piráty.

Video