- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
V Česku má čím dál více lidí nějakou potravinovou alergii. Jak to gastronomie reflektuje?
Jsou podniky, které se tím zabývají. Šéfkuchař Jan Punčochář to má zmáknuté. Ale někde je to katastrofa. Hodně firem si myslí, že když upečou něco bezlepkového v lepkovém provozu, je to v pořádku, ale není. Mouka se rozlétne všude, napráší, vznikne kontaminace.
Konkurují si podniky, které vycházejí alergikům vstříc?
Spíš ne. Před 4–5 lety tu byl boom bezlepkových podniků, ale neuživilo je to. Skončily nebo omezily sortiment.
Lidem to chutnalo a líbilo se, že to nevypadá jako beztvará hmota. Prorazili jsme tabu bezlepkové diety, že jíte něco, co není chutné a je spíše nevzhledné.
Připojte se ještě dnes a získejte:
Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel