Diskuze

S černým kašlem zemřelo měsíční dítě, rozhodující byl oboustranný zápal plic

Česko registruje už tři nemocné, kteří zemřeli mimo jiné i s infekcí černého kašle. Jako poslední sotva měsíční dívku z okresu Ústí nad Orlicí. Zemřela ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, kam ji v kritickém stavu převezli z jiné nemocnice. Do Česka míří nová dodávka vakcín, očkovat by se měly především těhotné ženy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

L87e31o18š 98V67a42c52e58k

5. 4. 2024 11:43

K takle malým dětem by se mělo chodit jen s rouškou, vzlášt v zimě, kdy je to samá viróza. A samozřejmě dát pozor i na matku aby se něčím nenakazila. Samozřejmě pokud má sourozence je to hodně těžké nákaze zabránit. Je to smutná tragédie.

0 0
možnosti
BP

O příchodu epidemie černého kašle odborníci mluví už nejméně od jara 2023. Jen pan ministr zdravotnictví a jeho klaka o tom začíná uvažovat až teď. Není už kapánek pozdě, pane profesore?

2 0
možnosti
AJ

Aha, takže již 3 zemřeli "i s černým kašlem, kde z nich 0 úmrtí způsobil černý kašel", tedy je zejména nutné se naočkovat proti černému kašli. Dává logiku, doufám, že bude dost vakcín a dostaneme přednost.

2 6
možnosti
LK

Očkování chrání jen v dětství. Asi to bude proto, že vážný průběh je hlavně v dětství a dospělosti to je typická běžná viróza, kterou od ostatních vůbec nerozpoznáte. Navíc píšou, že to můžete mít, budete bacilonosič, ale nebudete mít vůbec žádné příznaky.

1 0
možnosti
HZ

Je vůbec možné, aby epidemiolog spekuloval o příčině úmrtí? Od něj bych čekal jen jasné a potvrzené zprávy. Jinak, soustrast rodičům dítěte.

2 0
možnosti
RC

je to mozne, nekdy je to lepsi nez placat nepodlezene blbosti

0 0
možnosti
JZ

J54a64n 42Z39e29n20k79l

4. 4. 2024 17:42

Import ukrajinského "zdravotnictví" a české eko-matky antivaxerky si mohou podat ruce

5 3
možnosti
VT

Za ty Ukrajince může Putin, jinak by sem v takovém počtu nikdy nešli.

2 3
možnosti

To je šrot...západní technologie..,mam strach z ru, protože Evropa je naprosto bezbranná. Co má vlastně Česko?

0 5
možnosti

Úmrtí miminka je pro rodinu obrovská tragédie. Od zdejšího bulváru je naprosto nechutné a nemorální zneužít smrt dítěte k podobnému zavádějícímu titulku.

7 2
možnosti
VD

S neznamená NA. iDnes clikbait titulek v celý svý kráse

5 1
možnosti
Foto

Co se Vám na něm nezdá?

2 4
možnosti