Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

ANO navrhuje referenda ke korespondenční volbě, k euru i k přijímání migrantů

Politici hnutí ANO navrhují, aby by přijat ústavní zákon o referendu a aby se všichni občané mohli vyjádřit k tomu, zda si přejí korespondenční volbu, kterou prosazuje vládní koalice, k přijetí eura, k tomu, zda má Česko souhlasit se zrušením práva veta v Evropské unii, a také k přijímání nelegálních migrantů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

A co tak referendum o odebrání českého občanství Babišovi?

0 0
možnosti
Foto

Myslím si,že by jsme se měli oprostit od vzájemného napadání a urážení a uvědomit si že o takových otázkách, pokud považujeme demokracii za vládu lidu, by mělo rozhodnout referendum a k tomuto směřovat své úsilí.

1 1
možnosti
MK

Další směšný taneček ANO, které mělo korespondenční volbu po dvě volební období ve volebním programu, aby teď v touze po hlasech dezolátů otočilo. Je smutné, že to třetina národa nevidí nebo nechce vidět.

7 2
možnosti

Proč ne. Nicméně ANO by si mělo uvědomit, že referendum je závazné a ikdyž by voliči rozhodli tak jak se to STBBabiši nelíbí, je třeba aby se jím na 100% řídil.

Pokud by tedy další otázkou v referendu bylo, zda má jít od vězení, a referendum rozhodlo že ano, měl by okamžitě odejít z politiky a nastoupit výkon trestu. Tedy šup sem s podobným referendem.

3 2
možnosti
VP

Není pravda, že "referendum je závazné". Pokud je pro realizaci výsledku referenda potřeba přijat nové zákony nebo změnit dosavadní zákony, tak referendum závazné není, protože nelze přimět poslance a senátory, aby pro ně hlasovali proti své vůli. Nanejvýš je snad (?) možné jim přikázat, aby o nich nehlasovali vůbec. Tedy negativní výsledek referenda snad může být pro parlament závazný, ale pozitivní nikoliv. Podobně snad může výsledek referenda vládě nařídit, aby něco neudělala, ale nemůže jí nařídit, aby něco udělala. A s tím Babišem už vůbec nemáte pravdu; výsledek referenda nemůže nařídit porušení platných zákonů.

0 0
možnosti
Foto

Bože a koho bych tam tak asi volil? Vždyť je to tam jeden jako druhý, a ať tam bude třeba český Svatý Petr tak se tam v tom prostředí stejně zkazí jako to maso, že?

0 0
možnosti
BD

Tahle vláda se s nikým o ničem bavit nebude. Ústavní soud rozhodne vždy tak, aby jí to vyhovovalo. Vždyť to co se v tomhle státě odehrává to jasně ukazuje.

3 11
možnosti
JF

J28a31n 97F52o82j96t21ů

12. 1. 2024 7:46

Uveďte příklad, kdy ÚS tak rozhodl, Doušo!

5 0
možnosti
MV

Moderní stát by už měl davno možnost elektronického hlasování a to odkudkoli.

7 6
možnosti
VP

Ze zahraničí možná, jakožto menší zlo. Ale uvnitř ČR rozhodně ne. Kdyby byla možnost elektronického hlasování, já bych ztratil volbení právo, zatímco moje manželka by měla dva hlasy.

0 0
možnosti
JB

J12a30n 64B34u92r96i23c

11. 1. 2024 20:15

Referendum už o tom bylo. Jmenovalo se parlamentní volby. Korespondenční volbu koalice měla volebním programu a s tím programem vyhrála volby.

8 6
možnosti
MK

S programem obsahujícím zavedení korespondenční volby ovšem vyhrálo volby i ANO a to dávno před současnou vládou, jenom se k tomu jaksi nedostalo....

0 0
možnosti

J37a90n 95Š12i73ř58i41n25a

11. 1. 2024 19:52

Populismus politické divize Agrofertu opět našel své nové dno. Jen pro zapomětlivější jedince: ANO a jeho hlavní představitelé bylo v ne až tak dávné minulosti pro přijetí eura, zavedení korespondenčních voleb (dokonce nejen pro občany ČR žijící v zahraničí) mělo dkonce v programovém prohlášení vlády s premiérem Babišem. A co takhle referendum o tom, že by měl stát vymáhat po Agrofertu všechny neoprávněně vyplacené dotace a v rozporu s platnými zákony přidělené veřejné zakázky? To by najednou ANO samozřejmě obrátilo a stalo by se horlivým bojovníkem proti referendům.

8 4
možnosti
JV

Jsem jeden z těch nepřátel ANO, kteří žijí v zahraničí a platí eurem... A věřte nebo ne, zajímám se o ČR víc než většina Čechů, kteří tam žijí. A právě proto jsem pro ANO nepřítel a nechtějí, abych mohl jednoduše volit.

Vidím ČR zvenku, vidím jaké je žít v zahraničí, a to prostě vadí. Ne, není to tu ráj, ani trochu. Představa Čechů o životě "na západě" je zkreslená. Realita je, že jsou tady úplně stejně problémy jako u nás doma. Realita taky je, že ČR nikoho nezajímá, protože prostě všichni mají svoje starosti. Vždycky mě pobaví, když noviny píší o světové ostudě, když nějaký náš politik něco řekne nebo udělá. Ani ne. Oni ty státy totiž mají své hloupé politiky.

Co vidím zvenku? Vůbec nic, čtu ty stejné zprávy jako Češi, protože ty zahraniční toho o nás moc nepíšou. Jediný rozdíl je v tom, že vidím, jak extrémně sociálním státem ČR je oproti jiným. Je to ale špatně? Těžko říct. Na "bohatém" západě sice mám vyšší plat, ale zase si nemůžu hypotéku odepisovat z daní, ženy tady mají mateřskou placenou jen 4 měsíce, pokud chci dobrou zdravotní péči musím do soukromé ordinace, protože nemocnice mi předepíše maximálně Ibalgin.

Proč teda Babiš nechce, abych já a další měli jednodušší šanci volit? Protože bychom je nevolili. Protože nejsme ovlivnění zázračným přidáním sociálních dávek, minimálního platu a důchodů před volbami; protože vím, že Babiš nechce euro jen proto, že nemá podporu lidí, i když jeho Agrofertu by se více než hodilo; protože vím, že Babiš má názor podle veřejného mínění; protože mu zkrátka neškočím na koblihu.

Jsem občanem ČR, ale to neznamená, že tam musím žít. Pořád mám mít právo volit a zjednodušit mi to právo není nic špatného. Jediný důvod, proč Babiš nechce korespondenční volbu je, že ví, že v zahraničí by prohrál ještě víc než v posledních volbách.

13 5
možnosti
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

Ruská jaderná ponorka plula u pobřeží Floridy. Fotky ukazují její poškození

19. června 2024  13:53

Ruská flotila, která navštívila Havanu, se rozdělila. Část pluje od Kuby směrem k Venezuele,...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Komentátor Schmarz se v televizi pohádal se Šlachtou, pak zmizel ze studia

19. června 2024  20:51

„Já jsem se zastal kluků policistů a vy do toho taháte politiku,“ začal křičet komentátor Martin...

Východem Česka prošly silné bouřky a krupobití. Padající strom zabil člověka

19. června 2024  7:32,  aktualizováno  20.6 6:37

Velmi silné bouřky, které ve středu večer zasáhly Moravu a Slezsko, mají jednu oběť. V Českém...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Tři dny v práci, poté domů s majákem. Ministr Bek jel záchranářskou uličkou

19. června 2024

Premium Ministerstvo školství proplácí coby přespolnímu politikovi Mikuláši Bekovi (STAN) přes 57 tisíc...

Policie pátrá po patnáctileté dívce z Líbeznic. Může mít sebevražedné sklony

20. června 2024  15:42

Středočeští policisté v úterý vyhlásili pátrání po 15leté Jolaně Škopkové z Líbeznic u Prahy. Dívka...

Německé zásoby léků na půl roku? Stačily by pro pět zemí na rok, zlobí se Válek

20. června 2024  15:25

ČR se chce na Radě ministrů zdravotnictví EU ohradit proti půlročním zásobám léků, které bude nově...

Rázová vlna po přeletu stíhačky poškodila v Polsku střechy domů

20. června 2024  15:16

Stíhací letoun Mig-29 během cvičení na severu Polska poškodil střechy několika domů, informovala...

KOMENTÁŘ: Anglický buldok jde do boje. Jeho útok může zničit konzervativce

20. června 2024

Premium Britské parlamentní volby, které proběhnou už 4. července, asi nebudou nuda. Do klidného předání...