Adam Vojtěch ministr zdravotnictví (26. května 2021)

Adam Vojtěch ministr zdravotnictví (26. května 2021) | foto: Petr Topič, MAFRA

Vojtěch zrušil účast v Rozstřelu, má jednání s Plagou kvůli situaci ve školách

  • 29
Ministr Adam Vojtěch nebude hostem čtvrtečního Rozstřelu na iDNES.cz. Svou účast ve studiu dopoledne zrušil kvůli svému jednání s ministrem školství Robertem Plagou ohledně zhoršující se epidemiologické situace.

Statistika covid pozitivních strmě roste, vláda na svém středečním zasedání upravila pravidla pro nošení respirátorů, nově se bude platnost testů či certifikáty o očkování kontrolovat například v restauracích.

Současný ministr zdravotnictví měl mluvit o tom, co se chystá udělat pro to, aby čísla pozitivních covid pacientů dál nerostla. Vyjádřit se měl také k tomu, zda by se přiklonil k povinnému očkování zaměstnanců, tak jako to udělala Itálie a chystá se k tomu Rakousko.

Adam Vojtěch je ministrem zdravotnictví od roku 2017 podruhé. První období skončilo jeho rezignací v září 2020, poté převzal křeslo zpět po Petru Arenbergerovi 26. května 2021. Ve vládě je jako nestraník za ANO. Po skončení ve funkci ministra zdravotnictví ho čeká místo velvyslance ve Finsku. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video