ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Muž zkopal novomanželku a bil ji násadou od smetáku, oba byli opilí

  • 17
Dramatický předvečer Štědrého dne prožil manželský pár ve Zlíně. Mladý muž zkopal a zbil násadou od smetáku svou ženu. Zraněná manželka musela vyhledat pomoc u sousedů. Pár měl přitom svatbu teprve před několika týdny.

Incident se odehrál ve večerních hodinách 23. prosince. Podle policie však k rozepřím mezi partnery dochází často.

„Ani v předvečer Štědrého dne jednatřicetiletý muž neudržel v mezích svou zuřivost a o několik let starší manželku napadl násadou od smetáku a kopal ji do celého těla,“ popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Zraněná žena po útoku utekla k sousedům, kde počkala na příjezd záchranářů. Sousedé přivolali také policisty.

Velký podíl na celém konfliktu mohl mít alkohol. „Jak ukázaly dechové zkoušky, oba aktéři byli v době incidentu pod silným vlivem alkoholu. Útočník nadýchal téměř dvě promile, žena potom více než tři promile,“ informovala Kozumplíková.

„Vzhledem k tomu, že tento útok nebyl první, policisté muže, který má v rejstříku trestů tři záznamy, na Štědrý den ze společného obydlí vykázali na dobu deseti dní,“ doplnila mluvčí.

Kriminalisté už zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví. Pokud se agresor dostane před soud, budou mu hrozit až tři roky odnětí svobody.