Na hlavním tahu Zlínem srazilo auto ženu na přechodu, zřejmě šla na červenou. | foto: PČR Zlínský kraj

Opilou seniorku srazilo na přechodu auto, nejspíš šla na červenou

  • 0
Mladý řidič srazil ve čtvrtek večer ženu, která šla po přechodu pro chodce ve zlínské části Prštné. Seniorka byla opilá a zřejmě přecházela na červenou. Při nehodě utrpěla těžké zranění.

„Třiadvacetiletý řidič jel po třídě Tomáše Bati ve směru od Otrokovic do Zlína. Sedmdesátiletá žena přecházela vozovku z jeho pohledu zleva, od nákupního střediska ve Zlíně – Prštném,“ popsala místo střetu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

„Žena si pravděpodobně nevšimla červeného světelného signálu na semaforu a vstoupila před projíždějící vozidlo,“ dodala.

Řidič sice dupl na brzdu, srážce ale zabránit nedokázal. Žena zůstala po střetu ležet na komunikaci a řidič přivolal záchranáře.

„Po našem příjezdu byla žena při vědomí a komunikovala. Převezli jsme ji na vysokoprahový příjem zlínské nemocnice,“ řekl mluvčí krajských záchranářů Jakub Omelka.

U řidiče dechová zkouška alkohol vyloučila, u chodkyně však ukázala hodnotu bezmála dvě promile. „Žena tvrdila, že alkohol pila naposledy před dvěma dny. Množství alkoholu v krvi ukáže lékařské vyšetření,“ uvedla Kozumplíková.

Veškeré okolnosti nehody i míra zranění chodkyně jsou předmětem prověřování dopravních policistů.