Diskuze

Stovky podpisů nestačí. Stromy půjdou k zemi, rozhodli radní ve Zlíně

Čtyři vzrostlé lípy, které nyní stojí ve středu náměstí Míru ve Zlíně, mají ustoupit stavebním úpravám. Za zachování stromů vznikla petice, kterou podepsaly stovky lidí. Radní ji však odmítli s tím, že nechají vysadit více stromů. Peticí se ještě budou zabývat zastupitelé.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Stejná banda šmejdů k ničemu již druhé volební období. Dokud si je budou volit, počet obyvatel bude vytrvale klesat. U komunálních voleb musí být holt volič nadstranický.

2 0
možnosti
RM

Tak architekt je jen duševní neschopa, takže v pondělí vrátí diplom a půjde k lopatě. A jeho obhájce z radnice tak učiní neprodleně. Na víc nemají, už nelze tu nekonečnou neschopnost tolerovat.

2 0
možnosti
AZ

Nelze zapomínat na mantru řešení zlínské dopravy danou úkolem D1.2 "Strategie rozvoje statutárního města Zlína do roku 2030".

Dopravu Zlína řešte budováním nových obslužných komunikací mimo město na náklady ŘSD ! No a z toho nemůže vyplynout nic jiného, než přeložka státní silnice 1/49 mimo střed města !

Podle hodnocení platného Generelu dopravy /v roce 2016/ znamená toto řešení odstranění 8% tranzitu a 62 procent cílové a zdrojové dopravy města, která nebude muset projíždět jednotlivými částmi města.

Za této situace bude velmi pravděpodobné, že bude umožněno zrušení stávajícího zjednosměrnění města. No a to se přehoupneme z doby Marie Terezie do města Neomezených možností 21.století. Teprve potom bude ten pravý čas řešit náměstí Míru.

0 2
možnosti
JM

J51o38s75e82f 94M44i47k84e85l

21. 4. 2023 20:20

Nakonec to dopadne jako např. s těmi smrky, které stávaly ještě tak před 10-12 lety vedle Velkého kina směrem od Březnické. Lípy se pokácejí, ........ a tím to skončí. Další pokračování za 10 nebo 20 roků, nebo taky nikdy (jako s tím kinem). Smrky mohly stát dodnes. Mimochodem: před pár dny "nenápadně" zmizel hezký smrk, který stával v tom parčíku kousek od kašny ...

10 0
možnosti
MP

M27a19r39t37i87n 82P15e26t54r

21. 4. 2023 18:37

Místo aby spravili cesty, chodníky, zábradlí, hřiště atd.

Tak si pro sebe vymysleli parkoviště, až pod nosem, které si nechají státem zaplatit.

---

To náměstí by mohli rovnou zrušit, protože, kdyby tam nebylo Zlaté jablko, tak už tam nikdo nechodí.;-D;-D

7 1
možnosti

Celý tenhle projekt rekonstrukce je šílený.

Architekt propásl příležitost dostat tam více zeleně a naopak ji odstraňuje, čímž vezme lidem jediný stín na celém náměstí, které bývá jinak v létě zcela rozpálené.

Moderní kašna? A bude vůbec fungovat? V centru Zlína je jich několik a většinou jsou kvůli úsporám vypnuty.

A na co je kašna bez stínu? Opravdu se vám bude chtít sedět na sluncem rozpálených betonových lavičkách bez špetky stínu kolem?

Je směšné jak se p. Korec ohání dvojnásobnou výsadbou zeleně. Ale dokáže zajistit také její násobně rychlý růst? Stromy rostou desítky let, než jsou dost velké na to, aby dávaly stín.

Jiná města se snaží rozbíjet tepelné ostrovy, ale Zlín? Tam se místo toho kácí a dláždí o 106. Jeho vedení se spíš stará jak namastit kapsu vlastní i známých, jak už je ostatně na magistrátu zvykem. A to se dělá mnohem lépe na stavebních pracech, než na zeleni.

17 2
možnosti
MK

Tak hlavně už tu byl článek, že ty stromy budou v podstatě jen keře, protože stromy s kořenovým systémem by narušovali stropní desku nových podzemních garáží pro konšely.

Řeší blbosti, když ještě nemají peníze ani na demolici staticky narušené budovy vedle radnice.

4 0
možnosti
JV

Jde to z veřejných peněz. Město musí doložit přínos.

2 0
možnosti