Podnapilý cyklista boural do budovy policie a o parapet si roztrhl ruku. Policisté mu po nehodě zastavovali tepenné krvácení. | foto: PČR Morkovice

Opilý cyklista narazil do policejní služebny, roztrhl si tepnu o parapet

  • 7
Přes jedno promile alkoholu nadýchal cyklista, který nezvládl zatáčku a narazil do budovy policejní služebny v Morkovicích na Kroměřížsku. Muž si při nehodě rozřízl tepnu o okenní parapet.

Jednačtyřicetiletý cyklista se ve čtvrtek odpoledne vyřítil na svém jízdním kole z místní komunikace na chodník.

„Zejména vlivem své podnapilosti nezvládl odbočovací levotočivý manévr, dostal smyk a narazil do policejní budovy,“ popsal mluvčí policistů Radomír Šiška.

Muž si při nehodě roztrhl ruku o plechový parapet a krvácel z tepny. „První pomoc mu poskytli policisté, kteří zastavili krvácení a přivolali záchrannou službu,“ dodal Šiška.

Po ošetření cyklista nadýchal přes jedno promile alkoholu. „Nehodu policisté předají správnímu orgánu, cyklistovi hrozí až padesátitisícová pokuta,“ doplnil Šiška.

Muž v Morkovicích nebyl v posledních dnech zdaleka jediný, kdo se v dopravním provozu pohyboval opilý. Jen během dvou víkendových dnů zjistili policisté v okrese Vsetín téměř dvě desítky řidičů pod vlivem alkoholu.

„Z toho v sedmi případech nadýchali řidiči více než jedno promile,“ upozornil mluvčí vsetínské policie Vladislav Malcharczik.

Z této skupiny pět šoférů nadýchalo kolem dvou promile. „Ve dvou případech podnapilí řidiči způsobili dopravní nehodu,“ dodal.

26. července 2016