Diskuze

Děti se při koupání nadýchaly oxidu uhelnatého, matka zareagovala včas

Kroměřížští záchranáři zasahovali v neděli večer u případu otravy dvou dětí oxidem uhelnatým. Při koupání se nadýchaly jedovatého plynu, který unikal z kotle. Od začátku října jde o sedmou událost v kraji, při níž zdravotnické posádky vyjížděly k záchraně lidí otrávených oxidem uhelnatým.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZP

Plyn není vidět ani cítit . Takže ještě že děti v té vaně neobvykle prděly a matka mohla cítit neobvyklý zápach. Zřejmě šlo o důsledek reakce obou plynů.

0 2
možnosti
JU

J30a83n 20U77l95r34i64c82h

29. 1. 2024 11:24

Mně a bratrovi maminka před lety taky v této situaci zachránila život. Byli jsme v létě na typické dobové odborářské dovolené. Bydleli jsme v chatkách. Ráno bylo trošku chladno, a tak táta zatopil v kamínkách, kterými byly chatky vybaveny. O chvíli později jsme začali s bratrem zvracet a i rodičům se udělalo zle. Maminka pochopila, že jde asi o otravu oxidem uhelnatým, a rychle jsme všichni chatku opustili. Já s bráchou jsme skončili v nemocnici, ale hned druhý den nás pustili.

0 0
možnosti
Foto

Hlásiče CO2 v dnešní době stojí od 300 do 500 Kč cca (životnost 10 let)... Pohřeb je o dost dražší. To by si měli lidé uvědomit, ale jak vidno stále se nepoučili. Přitom to bývá každým rokem v televizi, novinách apod. ... kvůli pár stovkám zbytečně umírají či jsou přiotráveny desítky lidí.

2 1
možnosti
Foto

Oprava "CO" nikoliv "CO2" (oxid uhelnatý) nikoliv oxid uhličitý .. (i mistr se splete)

3 0
možnosti

Díky Bohu, že to stihla, akorát nechápu, jak cítila oxid uhelnatý, který je bez zápachu pane redaktore?

1 4
možnosti