U Brumova-Bylnice se srazila dvě osobní auta. Následky nehody byly tragické.

U Brumova-Bylnice se srazila dvě osobní auta. Následky nehody byly tragické. | foto: HZS ZK

Auto s mladíky po smyku smetlo protijedoucí vůz, v něm zemřela seniorka

  • 24
Tragické následky má nehoda dvou aut, která se stala ve středu večer u Brumova-Bylnice na Zlínsku. Dvacetiletý řidič tu zřejmě kvůli vysoké rychlosti nezvládl řízení, vjel do protisměru a narazil do protijedoucího auta, v němž cestovali čtyři lidé. Při střetu zemřela sedmasedmdesátiletá žena, další čtyři lidé skončili v nemocnicích.

Nehoda se stala krátce před 21. hodinou na silnici z Brumova-Bylnice směrem na místní část Svatý Štěpán u slovenských hranic. Ve směru od hranic jelo osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil dvacetiletý mladík a vezl dva spolucestující ve věku 20 a 21 let.

„Zřejmě vlivem rychlé jízdy dostal řidič vozidla smyk, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Ford Mondeo, které řídil osmačtyřicetiletý muž. Společně s ním jela ve vozidle dvaačtyřicetiletá žena, čtrnáctiletý hoch a sedmasedmdesátiletá žena,“ popsala zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Po srážce zůstal golf na pravém boku na silnici, zatímco ford byl v příkopu. Intenzita nárazu musela být velká, na snímcích od hasičů je vidět kus motoru v trávě mimo komunikaci. 

Přestože se svědci nehody a poté i hasiči snažili o resuscitaci, nejstarší z cestujících na místě zemřela.

„Oživovací pokusy bohužel nebyly úspěšné a lékař konstatoval exitus. Zraněným byla poskytnuta první předlékařská pomoc a následně byli transportováni do nemocnice,“ popsal mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

V nemocnicích skončili tři lidé s lehkým zraněním, další člověk byl hospitalizován s těžkým zraněním. Jednoho ze zraněných mladých mužů transportoval vrtulník.

„Dvěma účastníkům nehody, a následně také příbuzným, poskytli proškolení hasiči prvotní psychickou pomoc,“ uvedl Řezníček.

Okolnosti a příčinu nehody zjišťují kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty.

„Dechové zkoušky u řidičů byly negativní, negativní byl i test na požití omamných a psychotropních látek u mladého řidiče. Škoda na vozidlech činí předběžně 400 tisíc korun,“ informovala Kozumplíková. 

Silnice I/57 byla uzavřena až do ranních hodin. Hasiči provedli protipožární opatření a likvidaci úniku provozních kapalin. „Do ukončení dokumentace nehody hasiči místo nasvětlovali a následně provedli odklizení vraků mimo komunikaci a úklid vozovky. Ve 4:40 byl zásah hasičů na místě ukončen,“ dodal mluvčí hasičů.

Ve Zlínském kraji je to během dvou dnů druhá smrtelná nehoda. V úterý odpoledne zemřel po srážce dvou automobilů u Hlinska pod Hostýnem třiašedesátiletý řidič. Podle statistik už na krajských silnicích letos zemřelo 17 lidí, za celý loňský rok to bylo 23 obětí.