U Hlinska pod Hostýnem se stala nehoda s tragickými následky, Jeden člověk zahynul, dalších pět skončilo v nemocnici. | foto: PČR Kroměříž

Pod Hostýnem zemřel starší řidič, dalších pět lidí skončilo v nemocnici

  • 12
Tragická nehoda uzavřela v úterý odpoledne hlavní tah do turisticky vyhledávané oblasti svatého Hostýna. Mezi obcemi Hlinsko pod Hostýnem a Bílavsko se čelně srazila dvě auta. V jednom z nich zemřel řidič a zranili se čtyři spolucestující. Také řidička druhého vozu skončila v nemocnici.

„Auta jela v opačných směrech a po střetu skončila mimo komunikaci v poli. Proč k nehodě došlo, zatím není jasné,“ popsala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Škoda Felicia, kterou řídil 63letý muž, jež následkům nehody podlehl, byla plně obsazená. Všechny přeživší členy posádky rozvezly sanitky do nemocnic v Kroměříži a ve Zlíně.

Druhý vůz, Hyundai Santa Fe řídila 25letá žena. také ona potřebovala péči lékařů. 

„Nehoda se stala krátce po půl čtvrté odpoledne.  Po dobu vyšetřování nehody jsme prováděli odklon dopravy a provoz na této komunikaci byl zcela zastaven,“ doplnila Kyšnerová. Znovu silnici otevřeli až před 21 hodinou.

Na místo nehody dorazily také profesionální jednotky hasičů ze stanic Bystřice pod Hostýnem a Holešov. „Dvě osoby bylo nutné z vozu vyprostit,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Pavel Řezníček.

Hasiči zajistili místo nehody, pomohli s ošetřením zraněných a poskytli    posttraumatickou péči svědkům nehody.