Premium

Získejte všechny články
jen za 49  Kč / 1. měsíc

Lykke Li

Na festivalu Pohoda vystoupí švédská zpěvačka Lykke Li

O její účast pořadatelé slovenského festivalu Pohoda usilovali celou uplynulou dekádu. Vystoupit zde měla už v roce 2019, což se kvůli zrušenému letu nepodařilo. Její fanoušci se tedy dočkají až...

15. ledna 2020  18:50

RECENZE: Producent Mark Ronson se vytáhl, sázka na zpěvačky mu vyšla

Má na kontě hit Uptown Funk s pátým nejpřehrávanějším videem na YouTube, produkoval desky Adele či Lady Gaga a spolupracoval s Amy Winehouse na albu Back to Black a singlu Rehab, za něž obě získal...

25. června 2019  16:58

Lana del Rey přijede na Sziget. Uzavírá výčet hlavních lákadel festivalu

Americká zpěvačka Lana del Rey, kterou před šesti lety proslavily hity Video Games nebo Born to Die, uzavírá výčet headlinerů letošního ročníku hudebního festivalu Sziget. V Budapešti doplní páteční...

13. března 2018  17:57

Piráty mám radši než ochránce zvířat, říká elektro-šansoniérka Dillon

Svůdná brazilská zpěvačka a klavíristka Dillon (celým jménem Dominique Dillon de Byington) skládá hudbu, již lze nazvat klavírním elektro-popem. Vystoupí s ní na Colours of Ostrava.

24. června 2015

Freeriderky Matilda a Sandra se nebojí, ale mají respekt

Byl to pekelný zážitek, když švédskou freeriderku Matildu Rapaportovou unesla na Aljašce lavina. Naštěstí přežila, ale i tak scéna, kterou zachytil dokument Shades of Winter, děsí. „Má ukázat, že to...

23. prosince 2014

GLOSA: Aby se rádia nestyděla, měla by pouštět pop, jaký zpívá Lykke Li

Osmadvacetiletá zpívající autorka Lykke Li, žijící momentálně ve Spojených státech, přišla s třetím albem I Never Learn.

13. května 2014  10:01

Akvizice divnopopu Lykke Li má nový klip, který předznamenává album

Indiepopová písničkářka Lykke Li vydá v květnu nové album. Ač interpretka pochází ze Švédska, hlavní inspirací novinky I Never Learn bylo Los Angeles. Desku uvádí do světa první videoklip Love Me...

8. března 2014  14:15

RECENZE: David Lynch coby hudebník znepokojí a vtáhne

Už sedm let americký režisér David Lynch nenatočil nový celovečerní film. Kromě krátkometrážních snímků našel během doby projektů, které narušují zaběhnuté styly vyprávění, evidentní zalíbení v hudbě.

17. července 2013  14:58

Filmový režisér David Lynch si s hudbou nedá pokoj. Natočil druhé album

Slavný americký filmový režisér se rozhodl pokračovat ve své paralelní hudební kariéře. Po dva roky starém debutu Crazy Clown Time přichází s druhým albem The Big Dream. Vyjde 15. července.

5. června 2013  14:43

Nová britská hvězda Botička neurazí, ale ani nenadchne

Debut Hands od zpěvačky Little Boots mířil hodně vysoko. Příliš se to nepovedlo – událostí sezony se tohle album nestane.

6. července 2009  7:49

Hudební glosář: S Leonardem Cohenem, v posteli i německém pekle

Světové i domácí hudební počiny uplynulých týdnů pokrývají celou hodnoticí škálu. Jde to s nimi od stovky k desítce – z hudebního nebe až do pekla.

9. dubna 2009  3:51

Lykke Li, okatá švédská indie panenka

Mluví se o ní jako o nástupkyni Robyn. I ona je Švédka, i ona dělá proklatě chytrý, i když trochu schizoidní pop, a i před ní začíná pomalu celá Evropa padat na kolena.

23. dubna 2008  12:15

Filter - duben 2008

Daniel Landa, Gaia Mesiah, Panic At The Disco, Dan Bárta, Skyline - to jsou hlavní hvězdy dubnového vydání časopisu Filter.

31. března 2008  17:15