Diskuze

Žatec je v UNESCO, zápis je však výzva. Lze udržet turisty déle než den?

Součástí světového kulturního a přírodního dědictví se Žatec a krajina žateckého chmele staly letos v září. Pro Žatec je zápis do UNESCO obrovská výzva. Hned po zápisu začali přijíždět další a další turisté. A Žatec už ví, že musí zlepšit parkování i služby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Přeji Žatci toto ocenění a přeji všem, aby z toho co nejvíce tězili. Hodně štěstí a mnoho úspěchů.

0 0
možnosti
VK

Město Žatec je skutečně historicky a stavebně velmi poutavé, ale je ho opravdu ještě třeba zvelebit, je tam stále mnoho neduhů z éry socialismu a chybí zde kvalitní hotely. Doufám, že se konečně najdou peníze i na opravu fasády zámku Stekník!!!

0 0
možnosti
JK

J40a34n 24K17a56v15a22n

8. 10. 2023 8:04

V Žatci jsem vydržel 3 hodiny. Tam nic není, jen rozhledna a pár rozpadlých baráků.

2 0
možnosti

Držím jim palce a myslím, že mají před s sebou velmi těžký úkol. Když by jste se mě zeptali, která místa v ČR, co jsou v UNESCO, vás udrží aspoň na víkend od pátku do neděle tak je to pro mě pouze: Praha, Brno. Lázeňský Trojúhelník, Český Krumlov a Litomyšl. Ta dvě poslední místa totiž velmi těží z lokality a dá se z nich vyrazit celkem hezky po okolí.

To je bohužel něco, co třeba Žatec nemá jak nabídnout. Ano rodáci by mi asi řekli je tady tohle a tamto, ale skutečně to zajímá běžného turistu? Podle mě se stane z Žatce jednodenní výlet, když budete v Praze nebo v Karlových Varech.

A mimochodem opravit to město tak, aby se třeba dalo srovnat s Litomyšlí je běh asi tak na 15 - 20 let.

3 0
možnosti