Magistrát v Ústí nad Labem

Magistrát v Ústí nad Labem | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Ústí prohrálo starý spor, zaplatí 11 milionů za chybu při prodeji domu

  • 1
Ústí nad Labem prohrálo letitý spor a musí uhradit téměř 11 milionů korun, o jejichž uvolnění nyní rozhodli zastupitelé. Centrální městský obvod před lety prodal dům, i když věděl, že o něj zažádali restituenti. Noví majitelé proto nemohli s domem nakládat a teď jim musí radnice škodu zaplatit.

„Spor jsme před rokem u prvoinstančního soudu vyhráli, proto nás výrok odvolacího soudu překvapil a budeme dávat dovolání,“ řekl vedoucí právního oddělení ústeckého magistrátu Miloš Studenovský.

Noví majitelé začali dům opravovat a dokonce plánovali prodej jednoho z bytů. Měli už i zájemce, který ale od koupě odstoupil kvůli nejasnostem s vlastnictvím. 

Opravený byt tak majitelé prodali později za výrazně nižší cenu. Zažalovali proto město o náhradu vzniklé škody a chtějí i peníze za náklady za soud.

„Nebylo by od věci začít hledat viníky všech takových dlouho se táhnoucích sporů a jít cestou civilní žaloby. Jsou to ohromné sumy, které za ně město vynakládá,“ uvedla zastupitelka a starostka Neštěmic Yveta Tomková.