Diskuze

Po vyhlášení Říšské župy Sudety uteklo dvě stě tisíc Čechů, líčí historik

Němci obsazené československé pohraničí se před osmdesáti lety, 15. dubna 1939, stalo Říšskou župou Sudety na základě zákona O rozdělení sudetoněmeckých území. Prakticky okamžitě odsud odešlo dvě stě tisíc Čechoslováků do zatím svobodného vnitrozemí. Pro ty, kteří zůstali, nastalo těžké období.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Utekli vesměs Prahou po 18 roce dosazené náplavy, ti co v Sudetech žili za Rakouska, tedy skutečné sudetáci a to i ti čeští většinou zůstali. No a už v roce 1942 žilo v Sudetech více čechů než v roce 1936 , nicméně tyto fakta se holt nehodí do krámu.

1 2
možnosti

určitě se tam navalilo spoustu čechů... jako nuceni nasazení

1 0
možnosti

Zlí Češi vyhnali hodné Němce.

Že tomu šest let předtím předcházelo i vyhánění Čechů ze Sudet, se moc nezmiňuje.

3 2
možnosti

Historickou realitou je skutečnost, že sudetští Němci se v drtivé většině necítili v republice doma. Proto Henlein s jejich podporou vytvořil pátou kolonu a došlo k rozbití 1. republiky!! EU R^

8 0
možnosti

já jim to nezazlívám a chápu je... oni nás nezradili, protože oni nám nikdy věrní ani nebyli, to by bylo jako kdyby nám němci vyčítali, že je zradili protektorátní češi..

na druhou stranu jak čech jsem samozřejmě rád, že náš národní stát získal kontrolu nad celým územím čech i moravy

0 0
možnosti

Oni to proste ti Sudetsti Nemci nemeli jednoduchy, pred protektoratem je sikanovali Cesi, ze protektoratu Hitler a pak je nakonec zli Cesi vyhnali. ;-D

4 0
možnosti

No úplní ubožáci. A to byli ti Němci, kteří opustili svoji krásnou vlast, aby v divočině nedotknuté civilizací udělali z opic alespoň podlidi. (Pro cenzory: to není moje řeč, tomu Sudeťáci dodnes věří!)

3 1
možnosti