Diskuze

Lidé nechodí a náklady rostou. Míchá se tu smrtící koktejl, zní z hospod

Rostoucí ceny energií a surovin nutí restauratéry zdražovat. V některých podnicích už ceny jídel a nápojů vzrostly od prosince až o deset procent a i majitelé restaurací, které dosud nezdražovaly, přiznávají, že se v nejbližší době zvyšování cen nevyhnou. Zároveň se potýkají s nižším počtem hostů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KU

K34a33r74e16l 50U18r73b37a93n

15. 2. 2022 12:43

Kdybych byl u moci já, tak bych nikomu během covidu žádné kompenzace nedával.

0 0
možnosti
VK

Pořád se bude brečet nad osudem hospodských? Prostě už nejsou tolik potřeba. Práce je kolem dost a dost. Nic netrvá věčně.

1 2
možnosti

Gastro potřeba samozřejmě je, jíst lidi musí R^

0 0
možnosti

Nedávejte to v této době pouze za vinu Covidu.Je to především díky politice této vlády a její orientaci vedoucí k nebývalé drahotě.Lidé prostě přestávají míti dostatek finančních prostředků!

0 2
možnosti

Ale ono to souvisí primárně právě s covidem a ne financema, dvacka navíc za dva roky při inflaci není nic co by někoho donutilo chodit normálně na jídlo, ale to že sedí doma na HO a nebo si ekonomicky pohoršil celkově zapříčiní že už logicky nejde do té restaurace kam doposud ale nají se jinde/jinak...

0 0
možnosti
OP

O to přece v celé té kovidšaškárně šlo: ponížit lidi a likvidovat malé podniky

3 3
možnosti

Jen konstatuji že mě jako neočko vláda totálně odnaučila za ty dva roky chodit do restaurací kin a divadel,začal jsem chodit více do přírody a pokud se chci napít či najíst sejdu se doma s přáteli.Dovolenou a návštěvu restauraci jsem prováděl loni v Maďarsku kde jsem strávil měsíc bez roušek a certifikátu.Ano je to špatně ale já za to nemohu.Budu se tedy snažit a občas když nám to vláda milostivě na nějaký čas dovolila na večeři zajdu.Celé je to smutné,částečně si však za to mohou hospodští také samy,ti kteří dodržovali nesmyslné vládní nařízení holt mají smůlu.

4 1
možnosti
TB

Ja ty jejich obavy chapu. Bohuzel vetsina diskutujich si neumi udelat predstavu na co vsechno ty obedy musi restauraci vydelat. Za stovku Vam obed v restauraci nikdo nepripravi a pokud ano, tak na nem nevydela a o tom podnikani neni. (...a v gastru fakt nedelam)

2 0
možnosti
DR

Robíme si vlastné pivo , a ešte aj tá voda zdražela z 0,05 KČ/liter na 0,06 KČ/liter , tak sme museli zvýšiť cenu nášho pivo o 5 KČ na krígel! Predsa nebudeme tú lúzu napájať zo svojho!

0 3
možnosti
MJ

Za ten průměr a podprůměr co předvádějí chtějí nesmyslné peníze. Mám jenom já pocit že době kovidové šla kvalita jídel výrazně dolů. Nemohli zaplatit kvalitní kuchaře ti si našli jinou práci a už se asi nevrátí? Nechci vůbec vidět kdo tam dneska vaří. Občas si připadám jak v Rusku nebo na Ukrajině když slyším zvuky z kuchyní :)

1 0
možnosti
MK

By mě zajímalo, jakou jinou práci si našel za stejné peníze kvalitní kuchař

1 0
možnosti
PD

Jít na večeři bylo drahé už před pandemií a lidi přišli na to že se dá dost ušetřit když sedí doma na zadku.

0 0
možnosti

To s tím až tak nesouvisí, pro koho to bylo drahé před covidem tak nechodil ani tenkrát, kdo není ekonomicky postižen covidem tak to není nijak neúnosně drahé ani dnes (koneckonců naopak lepší podniky mají plno pořád).

Pravda je v té druhé části - změna chování lidí, domácí párty frčí více, objednat si sud a jídlo s sebou. z hospody se stalo zvykem...

0 0
možnosti
JN

J17a74n 21N74o61v69á83k

8. 2. 2022 14:53

Putyk je moc. Polovina muze skoncit.

3 3
možnosti