- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kdybych byl u moci já, tak bych nikomu během covidu žádné kompenzace nedával.
Pořád se bude brečet nad osudem hospodských? Prostě už nejsou tolik potřeba. Práce je kolem dost a dost. Nic netrvá věčně.
Gastro potřeba samozřejmě je, jíst lidi musí
Nedávejte to v této době pouze za vinu Covidu.Je to především díky politice této vlády a její orientaci vedoucí k nebývalé drahotě.Lidé prostě přestávají míti dostatek finančních prostředků!
Ale ono to souvisí primárně právě s covidem a ne financema, dvacka navíc za dva roky při inflaci není nic co by někoho donutilo chodit normálně na jídlo, ale to že sedí doma na HO a nebo si ekonomicky pohoršil celkově zapříčiní že už logicky nejde do té restaurace kam doposud ale nají se jinde/jinak...
O to přece v celé té kovidšaškárně šlo: ponížit lidi a likvidovat malé podniky
Jen konstatuji že mě jako neočko vláda totálně odnaučila za ty dva roky chodit do restaurací kin a divadel,začal jsem chodit více do přírody a pokud se chci napít či najíst sejdu se doma s přáteli.Dovolenou a návštěvu restauraci jsem prováděl loni v Maďarsku kde jsem strávil měsíc bez roušek a certifikátu.Ano je to špatně ale já za to nemohu.Budu se tedy snažit a občas když nám to vláda milostivě na nějaký čas dovolila na večeři zajdu.Celé je to smutné,částečně si však za to mohou hospodští také samy,ti kteří dodržovali nesmyslné vládní nařízení holt mají smůlu.
Ja ty jejich obavy chapu. Bohuzel vetsina diskutujich si neumi udelat predstavu na co vsechno ty obedy musi restauraci vydelat. Za stovku Vam obed v restauraci nikdo nepripravi a pokud ano, tak na nem nevydela a o tom podnikani neni. (...a v gastru fakt nedelam)
Robíme si vlastné pivo , a ešte aj tá voda zdražela z 0,05 KČ/liter na 0,06 KČ/liter , tak sme museli zvýšiť cenu nášho pivo o 5 KČ na krígel! Predsa nebudeme tú lúzu napájať zo svojho!
Za ten průměr a podprůměr co předvádějí chtějí nesmyslné peníze. Mám jenom já pocit že době kovidové šla kvalita jídel výrazně dolů. Nemohli zaplatit kvalitní kuchaře ti si našli jinou práci a už se asi nevrátí? Nechci vůbec vidět kdo tam dneska vaří. Občas si připadám jak v Rusku nebo na Ukrajině když slyším zvuky z kuchyní :)
By mě zajímalo, jakou jinou práci si našel za stejné peníze kvalitní kuchař
Jít na večeři bylo drahé už před pandemií a lidi přišli na to že se dá dost ušetřit když sedí doma na zadku.
To s tím až tak nesouvisí, pro koho to bylo drahé před covidem tak nechodil ani tenkrát, kdo není ekonomicky postižen covidem tak to není nijak neúnosně drahé ani dnes (koneckonců naopak lepší podniky mají plno pořád).
Pravda je v té druhé části - změna chování lidí, domácí párty frčí více, objednat si sud a jídlo s sebou. z hospody se stalo zvykem...