Policista praporčík Michal Hazdra z obvodního oddělení Česká Kamenice vytáhl seniorku z hořícího domu, zachránil jí život. | foto: Policie ČR

Policista vytáhl bezvládnou seniorku z hořícího domu, zachránil jí život

  • 2
Policista Michal Hazdra bez váhání vběhl do hořícího domu na Děčínsku a vytáhl ven bezvládnou seniorku. Díky rychlému zásahu se mu podařilo ženě zachránit živost.

Dům začal hořet v obci Veselé ve středu večer. Jako první na místě byla policejní hlídka, která přijela krátce před půl jedenáctou.

„Na zahradě se pohybovaly dvě děti a žena, která volala, že uvnitř zůstala mrtvá babička,“ sdělil policejní mluvčí Daniel Vítek.

„Policista praporčík Michal Hazdra z obvodního oddělení Česká Kamenice přelezl plot a běžel k hořícímu domu. U něj byl syn zmíněné seniorky, který se snažil hasit požár zahradní hadicí,“ dodal Vítek.

V zakouřeném prostoru zhruba osm metrů od vchodových dveří policista uviděl ženu ležícího na zemi.

„Bez váhání vběhl do hořícího domu a seniorku dotáhl až ke vchodu, odkud ji s jejím synem vynesli ven. Tam ženě poskytli první pomoc,“ doplnil Vítek.

O seniorku, jejího syna a také o policistu se pak postarali lékaři záchranné služby. „Všichni se nadýchali kouře, do nemocnice je odvezla sanitka,“ uvedl mluvčí hasičů Lukáš Marvan. 

„Seniorka je díky rychlému zásahu policisty už mimo ohrožení života. Zpátky ve službě už je i policista, který byl po ošetření z nemocnice propuštěn,“ podotkl Vítek s tím, že vyjadřuje uznání kolegovi, který neváhal nasadit svůj život a zdraví při záchraně druhého člověka.

Noční požár rodinného domu likvidovalo pět hasičských jednotek. „Byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu počtu nasazených jednotek,“ dodal Marvan.