Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Cihla, MAFRA

Násilník poničil v cele záchod, po propuštění hodil na policisty kámen

  • 14
Policisté v Ústí nad Labem zasahovali proti agresivnímu mladíkovi, který v obchodním centru ničil majetek a vyhrožoval s nožem v ruce. V řádění pak pokračoval i v policejní cele. Vyšetřovatel ho obvinil ze tří trestných činů, za něž mu hrozí až šest let vězení.

Třiadvacetiletý muž v pátek v nákupním centru kopl do skleněné vitríny jednoho z prodejních stánků. Procházející policista, který nebyl ve službě, se ho zeptal, proč to dělá, muž ale nereagoval a směřoval dál ke schodišti.

„Když se ho znovu ptal, mladík se proti němu otočil s nožem. Policista mu ukázal služební průkaz a vyzval agresivního muže, aby odložil nůž na zem,“ popisuje ústecká policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Na místo se dostavila ostraha obchodního domu. Muž ale začal šermovat policistovi a členovi ochranky nožem před obličejem se slovy, že je oba zabije. Policista použil sebeobranu a s ochrankou útočníka předali policejní hlídce.

Vyhrožoval, že ublíží jejich rodinám

„Ani v cele toho neměl agresor dost. Poškodil tam toaletu a když byl večer propuštěn, vzal do ruky kámen, po policistech ho hodil a utekl,“ pokračuje Hyšplerová.

Policisté muže krátce na to znovu zadrželi, ale i poté je urážel a sprostě jim nadával. „Začal jim dokonce vyhrožovat v souvislosti s jejich rodinami,“ dodala mluvčí.

Motiv mladíkova chování není zcela jasný. „Nemám informaci, že byl pod vlivem návykových látek. Spíše má takovou agresivní náturu,“ naznačila Hyšplerová. Policistům je totiž tento muž dobře známý.

Vyšetřovatel mladíkovo jednání kvalifikoval jako násilí proti úřední osobě, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu a výtržnictví.