Pes trpěl v zamčeném autě, bez jídla a s vodou jen v plastové lahvi

  • 8
Strážníci v Chomutově zachraňovali psa, který trpěl v uzamčeném autě. Kříženec v kabině hladověl a vodu měl jen v plastové lahvi. Podle toho, jak byl vyhublý a vystresovaný, strážníci usoudili, že pes byl ve voze zavřený delší dobu. Jeho majitele teď čeká přestupkové řízení.

Městská policie se o zvířeti dozvěděla od oznamovatele, který jí zatelefonoval, že v ulici Kamenný Vrch je pes uzavřený v odstaveném osobním autě bez registračních značek.

„Naše hlídka se na vlastní oči se přesvědčila, že kříženec nemá v kabině žádné jídlo, vodu má pouze v plastové lahvi a navíc se klepe a kňučí,“ líčí událost preventistka chomutovských strážníků Kateřina Krellerová.

„Na místo se dostavil majitel. Na dotaz hlídky, proč je zvíře zavřené ve vozidle, odpověděl, že se včerejší den opil a jeho kamarád tam psa zamkl ze strachu, že mu uteče,“ popisuje Krellerová.

Když bylo zvíře vypuštěno z vozu, bylo podle jejích slov očividné, že je vyhublé a nepřestávalo se třást. Strážníci ho převezli do psího útulku. 

Pracovníci chomutovského zařízení, kteří zvíře přijímali, se domnívají, že majitel ho řádně nekrmil delší dobu.

Hlídka se také dozvěděla, že muž měl křížence v dočasné péči a že ho ještě nepřihlásil. „Svým jednáním porušil podmínky smlouvy, za což mu bude zvíře odebráno. Dále byl poučen, že je podezřelý ze spáchání přestupku, kterým se bude zabývat příslušný správní orgán,“ dodává Krellerová.