Nehoda kamionu, který spadl z mostu u obce Velemyšleves na Lounsku. (31. května...

Nehoda kamionu, který spadl z mostu u obce Velemyšleves na Lounsku. (31. května 2019) | foto: HZS Ústeckého kraje

Kamionu před pádem z mostu na Lounsku praskla pneumatika, zjistila policie

  • 3
Prasknutí pneumatiky v kombinaci s vysokou rychlostí bylo hlavní příčinou loňské vážné dopravní nehody kamionu na Lounsku. Vůz tehdy spadl z mostu. Ve zdemolované soupravě utrpěl zranění řidič a jeho těhotná spolujezdkyně.

„Podle výsledků odborného vyjádření byla příčinou havárie technická závada, konkrétně došlo k explozi levé přední pneumatiky, a tím ke ztrátě kontroly nad řízením vozidla,“ sdělila mluvčí chomutovské policie Miroslava Glogovská. 

„Šetřením policie však byla zjištěna i pochybení na straně řidiče, spočívající v nepřizpůsobení rychlosti technickým vlastnostem vozidla,“ doplnila mluvčí. 

Tento zjištěný přestupek podle ní vyšetřovatelé v nejbližší době oznámí k projednání správnímu orgánu. „Řidiči hrozí za překročení rychlosti pokuta až do výše 2 500 korun,“ dodala Glogovská. 

Nehoda se stala na konci května u obce Velemyšleves, na mostě, po kterém vede silnice I/27 k dálnici D7. Kamion spadl z patnáctimetrové výšky pod most. Návěs s pískem skončil koly vzhůru, na něj dopadl tahač. 

Pro těžce zraněného řidiče letěl vrtulník, jeho těhotnou spolujezdkyni na ošetření převezla sanitka. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. Z havarovaného kamionu museli hasiči přečerpat naftu a hydraulický olej, vrak soupravy poté vytáhl jeřáb specializované firmy. 

31. května 2019