Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Michal Šula, MAFRA

Cestujícího naštvalo napomenutí od řidiče, polil ho a surově zmlátil

  • 29
Agresivnímu chování musel čelit řidič autobusu, který v Ústí napomenul cestujícího kvůli tomu, že nastupoval s otevřeným pitím. Muž jej za to nejprve polil a poté zbil. Při svém řádění také ničil vybavení vozu a vyhrožoval ostatním cestujícím.

Incident se stal v pondělí večer na lince číslo 3. Muž po zmíněném napomenutí nejdříve začal řidiče vulgárně urážet. Vzápětí vytrhl dveře u jeho kabiny a polil ho nápojem. 

„Tekutinu vylil i na elektrické ovládání autobusu. To způsobilo zablokování dveří. Agresor se pak ovšem dožadoval vystoupení a tím, že nemohl, tak se jeho agrese začala zvyšovat,“ popsala mluvčí ústecké policie Veronika Hyšplerová.

Nadávkami zasypal také ostatní cestující, kterým zároveň vyhrožoval, že pokud někdo zavolá policii, zmlátí ho. Následně fyzicky zaútočil na řidiče. „Povalil ho na zem, mlátil ho pěstmi a kopal,“ přiblížila Hyšplerová.

Když přestal, rozbil kladívkem určeným pro případ nouze přední okno a utekl. Policisté ho po chvíli zadrželi a převezli do cely. Jeho dechová zkouška na alkohol byla negativní. Muže zatím neobvinili. Vyslýchají svědky, zkoumají kamerové záznamy a čekají na lékařskou zprávu, v jakém stavu je řidič. Toho musela záchranka odvézt do nemocnice.

„Muž je v současné době podezřelý z ublížení na zdraví, výtržnictví a poškození cizí věci,“ podotkla mluvčí Hyšplerová.