Zraněný strážník utrpěl tržnou ránu na hlavě. | foto: MP Ústí nad Labem

Agresivní muž hodil po strážníkovi vysílačku, policista skončil v nemocnici

  • 20
Policie vyšetřuje napadení strážníka v Ústí nad Labem. Pachatelem je muž, kterého městští policisté nachytali v zákazu vjezdu. Hlídce se vysmíval, snažil se jí ujet a nakonec po strážníkovi hodil jeho vlastní vysílačku, čímž mu způsobil tržnou ránu na hlavě.

„Ústečtí kriminalisté zahájili trestní stíhání šedesátiletého muže, kterého obvinili z trestných činů násilí proti úřední osobě, výtržnictví a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu,“ sdělila iDNES.cz mluvčí policie Eliška Kubíčková.

Muži za jeho jednání hrozí až čtyři roky.

Vše se odehrálo 15. července po půl sedmé ráno. Při projíždění ulicí Pod Parkem hlídka zahlédla auto v zákazu vjezdu, které se k ní pomalu blížilo. Strážníci proto vůz zastavili a začali řidiči vysvětlovat, že se dopustil přestupku.

„Následně byl dotyčný hlídkou vyzván k prokázání totožnosti, načež reagoval slovy: Tak si to auto nechte,“ přiblížil mluvčí ústecké městské policie Jan Novotný.

Vzápětí šofér nasedl zpět do auta a začal ujíždět. Po chvilce zastavil a sám vystoupil. Před policisty, kteří ho pronásledovali, si za svým vozem lehl na záda, spojil k sobě ruce začal vykřikovat: „Co na mě jako zkoušíte?“

Strážník po bodnutí málem zemřel, recidivista dostal sedm let vězení

„Hlídce, která ho opětovně vyzývala, aby se otočil na břicho kvůli přiložení pout, se ironicky vysmíval. Následně se dotyčnému podařilo vstát a pokusil se fyzicky napadnout jednoho ze strážníků. Při zákroku vypadla jednomu z policistů vysílačka, kterou agresor po strážníkovi hodil a trefil ho do hlavy, kde mu způsobil tržnou ránu,“ popsal Novotný.

Pak se ještě neúspěšně pokusil utéct a nasednout do svého vozu.

„Zraněný strážník byl na místě ošetřen přivolanými zdravotníky a poté byl odvezen k dalšímu vyšetření do Masarykovy nemocnice,“ uvedl Novotný.