ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jakub Hněvkovský, MAFRA

Kvůli opravě nepoteče voda asi na 60 místech Ústí, školy zůstanou zavřené

  • 0
Kvůli provozní havárii na vodovodním zařízení nepoteče ve čtvrtek 3. února pitná voda zhruba na 60 místech v Ústí nad Labem. Jde o lokality Klíše, část Předlic a část Bukova. Odstávka potrvá od 12 do 17 hodin a bude zajištěné náhradní zásobování cisternami. Zavřené zůstanou základní i střední školy.

Zavřená zůstane Střední zdravotnická škola, Střední průmyslová škola Resslova, gymnázium Jateční a základní školy České mládeže a Palachova.

Zavřená bude od 12 hodin také plavecká hala na Klíši. „Je to pro nás problém. Máme naplánované tržby, závodníci jsou zvyklí využívat plavecké dráhy a občané města tím jsou také zasaženi, ale naštěstí jim můžeme nabídnout bazén v Městských lázních,“ uvedl Tomáš Vohryzka, ředitel Městských služeb, které mají plovárnu ve správě.

Do budoucna proto plánuje opatření, které by v případě havárie halu neomezilo. „Chtěl bych, aby bylo vyřešené zásobování pitnou vodou plavecké haly náhradní cestou nebo aby tam byla záložní varianta,“ dodal ředitel.

„V rámci našeho provozně zkušebního fungování jsme nahráli informaci a budeme ji pomocí výstražného a informačního systému obyvatelstva rozšiřovat pouze v dotčené oblasti, abychom vyzkoušeli, jestli to funguje,“ uvedl primátor města Petr Nedvědický (ANO).

Podle něj hlášení uslyší občané třikrát během dneška, znovu odstávku systém ohlásí ve čtvrtek ráno.

,