Na D8 u Lovosic shořel kamion, který vezl hutní materiál. Nehoda blokovala dálnici deset hodin. | foto: HZS Ústeckého kraje

Na D8 u Lovosic shořel kamion, nehoda blokovala dálnici deset hodin

  • 2
Dálnici D8 u Lovosic ve směru na Ústí nad Labem blokovalo ráno a dopoledne odklízení nehody nákladního auta. V noci tam kamion narazil do svodidel a shořel. Dálnice byla zprovozněna po více než deseti hodinách.

Hasiči a policisté vyjížděli k požáru kamionu na 49. kilometru dálnice hodinu po půlnoci.

„Před jednou hodinou v noci došlo na 49. kilometru dálnice D8 ve směru na Německo k dopravní nehodě s následným požárem. Řidič nákladního vozidla v místech, kde je kvůli stavebním pracím doprava svedena do jednoho jízdního pruhu pravděpodobně neodhadl boční odstup od betonových svodidel, narazil do nich a poškodil je v délce šedesáti metrů,“ řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

„Po nehodě si všiml požáru na levé straně tahače a kamion odstavil. Při požáru pak celá souprava shořela,“ dodala Hyšplerová s tím, že policisté na místě provedli u řidiče dechovou zkoušku, jejíž výsledek byl negativní.

Kamion vezl hutní materiál. Požár likvidovaly mezi jednou a druhou hodinou po půlnoci dvě hasičské jednotky. Pak dálnici blokovalo překládání nákladu a odtažení vraku. Policie proto odkláněla dopravu na exitu 48 na Lovosice, dálnice byla opět zprůjezdněna krátce po půl jedenácté.

,