Budou se prostějovské volejbalistky radovat z titulu i podesáté?

Budou se prostějovské volejbalistky radovat z titulu i podesáté? | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Volejbalistky Prostějova chtějí desátý titul i bez klubového partnera

  • 0
V přípravě volejbalistky Prostějova neprohrály ani jedno utkání a stoprocentní jsou i po úvodních čtyřech kolech nového extraligového ročníku. Domácí hegemonky posledních let chtějí útočit na desátý titul v řadě, což se v novodobé historii žádnému družstvu nepovedlo.

„Domácí cíle jsou jednoznačné: titul a vítězství v domácím poháru. Máme k dispozici silnou sestavu, hráčky si sedly a nálada v kabině je skvělá. Musíme mít ty nejvyšší ambice. I díky tomu, že na řadě postů máme snad nejlepší hráčky za řadu let,“ vyjádřil se bez alibi trenér Miroslav Čada, jenž se k týmu vrátil po krátké pauze způsobené dílčími problémy v minulé sezoně a zůstává na střídačce i pro začínající soutěžní ročník.

„Lepší nahrávačka než Kathleen Weissová tady nebyla. Po návratu Heleny Horké jsme získali obrovskou palebnou sílu. Nina Herelová a Veronika Trnková jsou skvělé blokařky. Máme opravdu špičkovou sestavu.“

Do té se vrátila i Andrea Kossányiová. Poslední dva roky strávila česká reprezentantka ve Vratislavi, po návratu se zařadila do týmu, s nímž před odchodem do Polska získala tři tituly.

„Teď Prostějov stojí před možností získat desátý v řadě a to nás všechny láká. Chceme být u toho,“ přiznává Kossányiová. Dalším lákadlem je opětovný start v základní skupině Ligy mistryň.

„Účast v této pohárové soutěži byla dalším důvodem, proč jsem se rozhodla vrátit. Uvidíme, jaké soupeře nám přisoudí prosincový los, každopádně se ocitneme skoro s jistotou ve strašně těžké skupině plné top soupeřů. Přesto budeme chtít minimálně jednou zvítězit – a třeba i víckrát, pokud to půjde. Popereme se o to,“ plánuje smečařka.

Do sezony vstoupil klub pod názvem VK Prostějov. Vypadlo jméno titulárního partnera, který volejbalistky výrazně podporoval sedm let. „Vedení Agelu se rozhodlo pro změnu reklamní strategie. Za tu dobu, co podporovali prostějovský volejbal, je třeba mimořádně poděkovat. Pro každý sportovní subjekt je podobná ztráta obtížná. Ale děláme maximum, aby sezona dopadla dobře,“ komentoval odstoupení partnera předseda představenstva VK Prostějov Petr Chytil.

„Stačí se podívat na kádr. Je silný, i v nové sezoně budeme hrát na nejvyšší úrovni,“ dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž