Volejbalisté Příbrami se radují z vítězství.

Volejbalisté Příbrami se radují z vítězství. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Volejbalisty Benátek nad Jizerou táhl k bodu nejmladší hráč

  • 0
Když hlasatel volejbalového derby mezi Benátkami nad Jizerou a Příbramí po každé rozehře informoval o skóre, často ještě nadšeně připojil: "Výborně, Marku!" Pochvala patřila domácímu univerzálovi Marku Nesvačilovi, který sedmnácti body přispěl k tomu, že Benátky dotáhly zápas proti favoritovi až do tie-breaku.

Domácí nakonec prohráli 2:3 na sety. "Bod je dobrý, ale myslím si, že jsme měli vyhrát," řekl Nesvačil.

Benátky byly v krajském derby jasným outsiderem a první set prohrály 21:25, jenže už ve druhém pořádně vzdorovaly. Ani vedení 10:2 však domácím nestačilo a za stavu 2:0 na sety pro Příbram se mohlo zdát: je rozhodnuto. Nebylo. "Rvali jsme se tak, jak to má vypadat každý zápas," liboval si trenér Benátek Milan Hadrava.

Tým snad jako kdyby omámila slova jeho kouče po předchozím utkání v Ostravě, kde Hadrava poukazoval na odevzdaný závěr. Benátky bojovností zaslouženě urvaly další dva sety a hlasatel euforicky chválil domácí borce. Nejčastěji Nesvačila. "Během zápasu takové věci moc nevnímám. Raději se věnuju hře," odmítl dvaadvacetiletý univerzál, že by se u sítě červenal.

Nesvačil byl nejmladším hráčem v základní sestavě Benátek, ale mezi zkušenějšími spoluhráči si bral slovo skoro nejčastěji. "Hecování mě baví. Potřebuju být v zápalu hry," přiznal.

Benátky může mrzet snad jen to, že nedotáhly tie-break, ve kterém vedly 8:5. "Chtěl bych mít o bod víc, ale klukům nemám co vytknout. Viděl jsem pár zbytečných chyb, ale i spoustu výborných zákroků v poli," řekl trenér Hadrava.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž