Julia Jesina-Ferulíková z Olomouce na bloku.

Julia Jesina-Ferulíková z Olomouce na bloku. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Volejbalistky Olomouce se dotáhly na čelo extraligy, Šternberk dál tápe

  • 0
Povinné vítězství si z Liberce odvezly volejbalistky Olomouce, které na severu Čech ztratily jediný set. Vzhledem k tomu, že Brno prohrálo se Slavií, přiblížily se hráčky Univerzity k prvnímu místu v extralize. Královo Pole, Olomouc a Olymp Praha získaly shodně šestnáct bodů a drží čelo soutěže.

V Liberci univerzitní tým sehrál zajímavý zápas. Zpočátku svého soupeře odepsal do role statisty a dovolil mu pouze sedm míčů. Poměrně jednoduše Hanačky získaly také druhý set, ale pak už začala souhra skřípat.

"Jako by se hráčky lekly. Celé družstvo hrálo velmi špatně. Po několika chybách jsme zbytečně ztratili třetí set. Až pak jsme se uklidnili a vrátili zápas do původních kolejí," oddechl si po vítězství olomoucký kouč Jiří Teplý.

Jeho svěřenkyně čeká již ve středu další důležitý zápas, kterým bude odveta semifinále Českého poháru proti Slavii. První utkání v Praze Univerzita vyhrála 3:0 a míří do finále soutěže. Pokud se jí to podaří, bude závěrečný duel o pohárovou trofej pořádat.

Vedoucí trio soutěže pořádně prohání přerovská Precheza. Ta po dvou porážkách narazila na Střešovice. Tatran měl být přijatelnějším soupeřem a to se v průběhu střetnutí potvrdilo. Přerov dokázal zvítězit naprosto jednoznačně 3:0 a udržel čtvrtou pozici.

"Byl to zápas, ve kterém rozhodl o výsledku především servis. Do poloviny druhé sady oba týmy bodovaly především po dobrém podání," konstatoval trenér Prechezy Vladimír Sirvoň. "Bylo to pro nás povinné vítězství, které jsme získali díky tomu, že naše hráčky nic nepodcenily," radoval se Sirvoň.

Podle něj byly volejbalistky Přerova lepší také v mezihře. "V poli jsme měli mírně navrch. To se projevilo hlavě ve druhé polovině zápasu."

Šternberk proti Frýdku-Místku nastoupil posílený o trio Dedíková, Hronková a Mátlová. Ani to na úspěch však nestačilo. Tým Sokola prohrál 1:3, i když odehrál vyrovnanou partii a poslední sadu ztratil po výsledku 25:27.

"Až do konce jsme bojovali o body, které jsme ztratili v závěru čtvrtého setu špatným servisem, přihrávkou a malou odvahou v koncovce," litoval další ztráty trenér Radomil Juřík. Sokol v klíčových okamžicích dokázal odvrátit dva mečboly, vzápětí ale neproměnil svůj setbol. "Snahu týmu nemůžu upřít. Ani výkon nebyl špatný. Musíme věřit, že to příště vyjde," doufá Juřík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž