Helenka Havelková

Helenka Havelková | foto: cev.lu

Volejbalistka Havelková už má titul i z Ruska. Slavila s Dynamem Moskva

  • 1
Bývalá kapitánka volejbalové reprezentace Helena Havelková dnes rozšířila sbírku trofejí o titul z ruské superligy. První sezonu v Dynamu Moskva zakončila ziskem zlaté medaile po výhře ve třetím finále v Kaliningradu 3:0. Ve všech finálových duelech patřila k oporám Dynama, s nímž už v prosinci slavila Ruský pohár.

Dynamo ve finálové sérii porazilo Kaliningrad 3:0, 3:2 a 3:0 na zápasy. „Sama jsem nečekala, že to bude tak jednoznačné. Na druhou stranu je třeba říct, že nás neporazily ani jednou za celou sezónu, i když tomu byly dvakrát blízko,“ řekla po rozhodujícím utkání Helena Havelková.

Dynamo nejdříve suverénně vyhrálo základní část, pak ale klopýtlo v play off. Ve druhém zápase semifinále odvracelo porážku za stavu 1:2 a bojovalo o udržení nadějí na postup. Tým to spojilo a vrátilo mu to ztracenou sílu i sebedůvěru. Od té doby potvrzoval roli favorita. „Bylo hodně důležité vyhrát první dva zápasy. Ve třetím mě překvapilo, jak jednoznačné to bylo.“ konstatovala Havelková.

Třicetiletá liberecká odchovankyně vyhrála během bohaté kariéry také další špičkové soutěže - italskou a polskou ligu. V Bustu Arsiziu prožila úspěšná léta a získala i Pohár CEV. Mistryní Polska se stala před třemi lety s týmem Chemik Police.

Angažmá v Dynamu pro ni bylo návratem do ruské superligy po sezoně v Krasnodaru, hrála také v Turecku a Číně. České palubovky opustila v roce 2007, když ze Slavie odešla za svým snem do Itálie. Do moskevského klubu zamířila čtyřnásobná česká volejbalistka roku loni v létě z Monzy. Ve sbírce má také Italský a Polský pohár a Vyzývací pohár s Krasnodarem v roce 2013.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž