Volejbalisté začínají dobrovolnými tréninky

Praha - Dobrovolnými tréninky začne už v pondělí příprava české volejbalové reprezentace. Trenér Igor Prieložný vypsal dvě třídenní soustředění pro hráče, kterým už skončily ligové soutěže. "Byl jsem mile překvapen, hráči mají velký zájem," pochvaloval si nový trenér. Přípravu zatím povedou jeho asistenti, začíná se v pondělí v Liberci a o týden později by se akce měla opakovat v Nymburce.

Pod vedením asistentů Josefa Smolky a Lubomíra Vašiny se v pondělí v Liberci sejde deset hráčů ze 23členného širšího kádru. Ze zahraničních klubů dorazí například Jan Štokr (Cagliari, It.), Jakub Novotný (Perugia, It.), Lubomír Staněk (Sete, Fr.), Filip Rejlek (Toulouse, Fr.) či Jiří Popelka, který hrál druhou ruskou ligu v Novosibirsku.

"Popelku jsme ještě neviděli, z Ruska jsme nedostali žádný videozáznam," naznačil Prieložný na kterého z hráčů se s asistenty chce zaměřit. "V tom, že hrál druhou ligu nevidím žádný problém. Jako cizinec musel pořád hrát a podávat kvalitní výkony. Je to možná lepší než kdyby seděl v Itálii na lavičce."

Někteří volejbalisté se omluvili ze zdravotních důvodů, jiní ještě pokračují v klubových soutěžích.

To je i příklad samotného trenéra Prieložného, kterého po prohraném semifinále čekají s ženami Kalisze zápasy o třetí místo v polské lize. "Tato reprezentační soustředění původně nebyla v plánu," omlouvá se kouč. "Ale chci s klubem jednat o dřívějším uvolnění."

Kapitán Martin Lébl si doléčuje zraněný kotník, navíc tráví volno s čerstvě narozenou dcerou. Problémy s kolenem postavily mimo hru smečaře Michala Hrazdiru, rameno trápí Petra Pešla, jenž možná nestihne ani kvalifikaci mistrovství Evropy. "Ještě je čas, aby se uzdravil," věří trenér.

Totéž platí i o Michalu Rakovi, jenž má jít v Itálii na artroskopii kolena. "Čekáme na zprávy," říká Prieložný.

Liberecké soustředění pro některé hráče vyvrcholí přátelským zápasem, který organizuje místní Dukla. Bronzový tým z letošní extraligy se utká s bývalými hráči klubu. Diváci se tak mohou ve středu 10. května od 18 hodin přijít podívat na Rejlka, Staňka, Boulu a další.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž