Liberečtí volejbalisté blokují pokus příbramského Smithe.

Liberečtí volejbalisté blokují pokus příbramského Smithe. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Hráli lépe, uznal kouč volejbalistů Příbrami po prohře v Liberci

  • 0
Volejbalisté liberecké Dukly rázně naznačili, že chtějí být v boji o postup do finále extraligy jasným pánem. Včera v prvním duelu semifinálové série na čtyři vítězství zničili doma Příbram suverénně 3:0, přičemž jí nedovolili ani jednou přelézt hranici dvaceti uhraných bodů. Šňůru neporazitelnosti v zápasech s českými soupeři tak "vojáci" protáhli už na úctyhodné číslo 28.

"Jsem rád, že kluci nastoupili naprosto koncentrovaně a od prvních míčů chtěli dokázat v domácím prostředí před našimi fantastickými fanoušky, že tu dobrou formu máme pořád," pochvaloval si Michal Nekola, kouč favorizované Dukly. "Naše hlavní zbraně byly servis a následná obrana na síti. Navíc jsme po přihrávce kvalitně útočili a poradili jsme si i s těžkými balony."

Koučem Příbrami je Petr Brom, který vedl Liberec při posledním zisku titulu v roce 2003. "Počítali jsme s tím, že Dukla do toho v prvním zápase půjde naplno. My jsme měli problémy i s útokem proti dvojbloku, protože domácí dobře bránili. Hráli lépe než my, mají kvalitnější a vyrovnanější kádr než Ostrava, kterou jsme vyřadili, ale je tady před námi druhý zápas. Může být jiný," věří Brom.

Blokař Dukly Libor Leikep si užívá semifinále o to víc, že pod Ještěd přišel vloni v létě právě z Příbrami, kde hrával dva roky. "Má to pro mě určitě větší náboj, vždyť polovinu kádru Příbrami znám. Je to hec, je to boj, jsem moc rád, že jsme první zápas takhle zvládli a sérii nastartovali třísetovým vítězstvím. Ovšem k postupu musíme vyhrát ještě třikrát, nesmíme si myslet, že série bude snadná," varuje Leikep. Druhý duel semifinále se hraje v pátek v hale Dukly opět od 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž