Volejbalisté Ostravy usilují o Japonsko

Ostrava - Po pondělním extraligovém utkání s Opavou ostravští volejbalisté David Konečný, Aleš Správka a Jiří Cerha spěchali do Jablonce. Tam se dvě hodiny po půlnoci připojili k reprezentantům, kteří se chystají na listopadové mistrovství světa v Japonsku. Ani jeden z nich ale nemá nominaci jistou.

„Beru to tak, že jsem tady jako dvojka,“ řekl Aleš Správka, jehož konkurentem na místě libera je zkušený Přemysl Obdržálek.

Univerzál David Konečný o nominaci usiluje spolu s Janem Štokrem, Jakubem Novotným, Jiřím Popelkou a Ondřejem Hudečkem.

A Jiří Cerha? Ten má silnou konkurenci blokařů -Martina Lébla, Michala Raka, Lubomíra Staňka a Jiřího Zadražila.

„Jsem u týmu vyloženě jako záskok za Staňka, který má ještě tento týden povinnosti ve Francii,“ uvedl Jiří Cerha, který ani není napsaný v širší nominaci, jíž zástupci České volejbalové federace museli odeslat Mezinárodní volejbalové federaci FIVB.

„Jsem u týmu jako čtvrtý blokař, abychom, než dorazí Staněk, mohli pořádně trénovat,“ dodal Cerha. Přípravu s národním týmem bere jako zpestření.

Má vůbec nějakou šanci se do Japonska podívat? „Minimální,“ přiznává. „Jen kdyby se někdo zranil. S tím ale nepočítám.“

To David Konečný by se do konečné nominace mohl probojovat. „Ta možnost je vždycky,“ řekl. „Teď se ukáže, kdo z nás na tom bude nejlépe, koho si trenér Haník vybere. Letět na světový šampionát je ale velké lákadlo.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž