Volejbalisté hráli ligu za dva týmy

  • 7
Opava, Kladno - Je možné, aby v jednom kole stejné soutěže nastoupili titíž hráči za dva týmy? V českém volejbale ano. Dokázali to minulý týden Jaromír Koláčný a Aleš Holubec z Odolena Vody. Té pomohli ve středeční předehrávce 10. kola extraligy k vítězství ve Zlíně 3:0. V sobotu, už v dresu Kladna, přispěli k výhře nad Opavou 3:0.

"Zakázat jsme to nemohli, protože by klub uspěl u odvolání," prohlásil ředitel extraligy Petr Vosecký a vysvětlil: "Podle řádů může hráč přestoupit i na jediný den. Nezáleží na tom, o jaké kolo jde."

"Je to nemorální," kroutil hlavou opavský trenér Lubomír Vašina. Opavští podali stížnost, přestože Kladenští jen využili mezery v řádech. "Je to problém, který by svaz měl řešit," řekl Vašina.

Jindřich Neumann, manažer Odolena Vody, se brání: "Ve fotbale a hokeji jsou takové trejdy normální."

Jenže celá pravda je taková, že ve dvou nejpopulárnějších sportech nesmějí hráči nastoupit v jednom kole za dva různé týmy.

Proč nastoupili Koláčný a Holubec v jednom kole najednou právě za nejlepší a nejhorší tým extraligy? Oba kluby spojuje osoba manažera Neumanna.

"Kladno manažeruju jen z dálky," upřesňuje muž, jenž však je neoficiálně majitelem obou klubů. Hovoří se nicméně o tom, že po sezoně se tyto týmy spojí.

Ani působení Jindřicha Neumanna ve dvou klubech přitom neodporuje řádům. "Budeme o všem jednat, případ dáme k posouzení legislativní komisi," řekl Vosecký.

A o víkendu Odolena Voda hraje v Kladně. "Vůbec bych se nedivil, kdyby Kladno vyhrálo," řekl opavský kouč Vašina. "Jsem přesvědčený, že oba týmy půjdou proti sobě naplno," namítá Neumann, manažer obou soupeřů. "Ale Kladno je silné, může porazit každého..."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž