Radost volejbalistů EGE České Budějovice.

Radost volejbalistů EGE České Budějovice. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Volejbalisté budějovického EGE zahájili play-off první ligy jako lídři

  • 0
První volejbalová liga mužů vstoupila do bojů v play-off. Tým EGE České Budějovice základní část vyhrál, a tím si zajistil vždy první i případný rozhodující poslední zápas v sérii doma.

První dvě utkání sehrál s Českou Lípou a dvěma vítězstvími 3:0 nakročil za obhajobou první příčky ligy z minulé sezony. V obou úvodních zápasech čtvrtfinálové série neuhráli hosté ani set.

Česká Lípa, která působí jako farma Dukly Liberec, přivezla na jih Čech tři hráče Dukly. To domácí nečekali. "V prvním setu prvního utkání nás hra České Lípy opravdu překvapila. Hrála velmi dobře a my jsme ji přetlačili až v koncovce," uvedl trenér a občasný hráč EGE René Dvořák.

Závěr prvního setu byl rozhodující pro celé utkání. Od té doby byli domácí lepší v servisu i obraně. Podobným stylem sehráli i druhé utkání a rychlým třísetovým vítězstvím vedou nad Českou Lípou v sérii na tři výhry 2:0.

Pokračovat budou tento týden venku. "Bude to pro nás těžké utkání. Česká Lípa nenastoupí ve své hale. Bude se hrát v Novém Boru. Halu neznáme, tak nevíme, co máme čekat," řekl Dvořák, který však týmu věří.

"Chtěli bychom ukončit sérii už po třetím zápase. Vyhrát páteční utkání, aby měli kluci volný víkend," míní trenér nejlepšího týmu v základní části.

Pokud EGE postoupí, bude pokračovat s vítězem série mezi Kladnem a Benátkami B. Kladno nastoupilo doma a vede v sérii 2:0.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž