Trenér zlínských volejbalistů Roman Macek

Trenér zlínských volejbalistů Roman Macek | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Domácí volejbalisté ovládli Zlín Cup. Po pěti letech

  • 0
Pět let trvalo, než extraligoví volejbalisté Fatry Zlín zvítězí v domácím turnaji Zlín Cup. Dočkali se v jeho 13. ročníku.

„Je to pro nás obrovsky cenné, ale ještě cennější je, že jsme zvládli všechny koncovky, na které došlo,“ pochvaloval si trenér Zlína Roman Macek.

Jeho celek v domácím prostředí kraloval. Ostravě, rakouskému Amstettenu a ani posílené Odoleně Vodě nepovolil byť jediný set.

„Hráli jsme sebejistě, se sebedůvěrou. Nedovolili jsme soupeřům žádné újezdy. Na každé jejich zlepšení jsme zareagovali kvalitnějším servisem nebo obranou,“ těšilo Macka.

Zlín sice přišel po bronzové sezoně o dva nejvíce bodující hráče Adama Bartoše s Kostolánim, tým však v přípravě naznačil, že může myslet opět vysoko.

„Ale je před námi ještě řada úkolů. Musíme zapracovat na navázání spolupráce při útočných kombinacích a na stabilitě servisu,“ vypočítal Macek.

Na vypilování formy má ještě více než tři týdny, extraligu odstartují zlínští volejbalisté až 16. října a stejně jako loni přivítají Ostravu.

Do té doby ještě stihnou dvě akce – Memoriál Karla Lázničky v brněnských Šlapanicích a turnaj v Odoleně Vodě. Do přípravy už se také zapojí tři mládežničtí reprezentanti.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž