Trenér Miroslav Čada hledá prostějovské posily i na Kubě

Trenér Miroslav Čada hledá prostějovské posily i na Kubě | foto: Tomáš Frait, MAFRA

Trenér Čada loví na Kubě posily Prostějova pro příští sezonu

  • 0
Podruhé v životě se vydal trenér prostějovských volejbalistek Miroslav Čada přes oceán vyhlížet možné posily českých šampionek. Z předcházejícího výjezdu do Brazílie přivedl Flavii de Assis a Julianu Gomes. Tentokrát loví posily na Kubě. "Rozhodně to není žádná dovolená u vody. Trenér Čada bude hledat jednu nebo dvě posily pro příští sezonu," prohlásil sportovní manažer VK Agel Prostějov Peter Goga.

Kubánský volejbal patří mezi širší světovou špičku. V domácí soutěži startují hráčky, které jsou pohybově nadstandardně vybavené, i když někdy mají problémy s taktikou. Přesto jsou silné především v útoku. Navíc nejsou přehnaně drahé, což je jejich další výhoda.

"Pokud vše dobře dopadne, můžeme získat opravdu dobré volejbalistky, které budou současně relativně levné," dodal Goga. Čada se z Kuby vrátí na začátku příštího týdne a výsledek jeho mise výrazně promluví také do jednání o složení týmu pro příští sezonu, v níž bude klub opět startovat v Lize mistryň.

"Soupisku pro další soutěžní ročník stále probíráme. Kdo zůstane, kdo odejde. Kádr chceme mít pohromadě do konce června," naznačil představy klubového vedení sportovní manažer, podle něhož je již předběžně stanovený plán přípravy.

"Začneme 4. srpna. Řada hráček bude mít reprezentační povinnosti, proto nepojedeme na žádné soustředění a budeme se připravovat v domácím prostředí," uvedl Goga.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž