Prostějovská volejbalistka Anna Veliká útočí proti dvojbloku Olympu Praha.

Prostějovská volejbalistka Anna Veliká útočí proti dvojbloku Olympu Praha. | foto: Petr Janeček, MAFRA

Volejbalistky Olympu slaví postup. O titul se utkají s Prostějovem

  • 0
Favorizované hráčky Olympu i přes velkou nervozitu zvládly klíčové páté střetnutí v domácím prostředí a po výhře 3:0 na sety postoupily do vytouženého finále. V něm se utkají se suverénním Prostějovem, který celým play-off zatím prochází bez zaváhání.

Cesta Pražanek do rozhodující série celé sezony tak jednoduchá nebyla. Volejbalistky Přerova dokázaly na vlastní palubovce srovnat stav zápasů na 2:2 a i začátek prvního setu pátého klání byl v jejich režii. "Ze začátku jsme byly hodně nervózní, kazily jsme jednoduché balony. Přece jen v sezoně se nám nestávalo, že bychom ztratily dva zápasy v řadě, jako tomu bylo v Přerově. Asi se to na nás na začátku zápasu podepsalo," řekla po nervózní první sadě smečařka Olympu Michala Kvapilová.

V té druhé se domácí hráčky dostaly do brzkého vedení o sedm bodů. Poté však zbytečnými chybami dostaly Moravanky zpět do hry. Ty ale nedokázaly pokračovat v nastoleném trendu a koncovku druhé sady opět nezvládly. "Naše komunikace je dnes zatím hodně špatná. Neprosazujeme se vůbec v útoku. Je to velké trápení," zhodnotila druhý set hráčka Přerova Natálie Radivojevičová.

Třetí set už byl už zcela v režii mladého týmu Olympu. Moravanky jako by nezvládly tíhu rozhodujícího zápasu a šance na finále jim rychle proklouzávala mezi prsty. V závěru setu sice našly síly k odporu a dotáhly se na rozdíl tří bodů, na obrat v zápase však bylo pozdě.

"První set rozhodl. Vlastními chybami jsme se vyvedli z tempa. Holky to nezvládly psychicky. Tíha zápasu a přítomnost kamer se na nás dnes podepsala. Hlavně u starších hráček mě to hodně mrzí," neskrýval emoce v závěru hlavní trenér Přerova Leopold Tůma.

Hráčky Olympu předčily své soupeřky hlavně v obraně, kde se sedmi úspěšnými bloky jednoznačně kralovala nejzkušenější hráčka domácích Andrea Sládková. "Od druhého setu nám vycházela obrana, servis i útok. Ustály jsme to psychicky a to dnes rozhodlo," pochvalovala si po utkání nejlepší hráčka utkání.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž