KP Brno - Prostějov, na síti domácí Soňa Mikysková (v modrém) a Ivana Bramborová.

KP Brno - Prostějov, na síti domácí Soňa Mikysková (v modrém) a Ivana Bramborová. | foto: ČTK

Třetí posilou Prostějova je ruská univerzálka Ljakuninová

  • 0
To byla rychlost. Měsíc a půl před začátkem přípravy mají volejbalistky Prostějova pohromadě téměř kompletní kádr. Zatím posledním přírůstkem do kabiny je Juliana Julievna Ljakuninová, zkušená univerzálka z ruské superligy, která v posledních dvou sezonách hrála za Chabarovsk a Saint Petersburg.

"Už to máme skoro pohromadě a můžeme na dovolenou," pochvaloval si rychlé vyřízení posil trenér Miroslav Čada. "Loni touto dobou jsem tak klidný nebyl. Tým se stavěl pomaleji. Ještě sice nejsme úplně kompletní, ale poslední dva příchody už stojí pouze na technických detailech."

S Ljakuninovou Čada počítá především do útoku, kde by měla patřit mezi nejúdernější hráčky Prostějova. "Předpokládám, že bude získávat body. Proto jsme ji vzali," poznamenal ke 186 centimetrů vysoké volejbalistce Čada, který před angažováním další cizinky vycházel z řady záznamů zápasů z ruské nejvyšší soutěže.

"Přesvědčila mě. Bude to platná hráčka." Smlouva s Ljakuninovou byla podepsána na jednu sezonu. Rodačka z Alma-Aty má ze sebou také reprezentační minulost.

"Pravidelně nastupovala v základní sestavě kazašského týmu," potvrdil sportovní manažer Prostějova Peter Goga. Po Brazilce Odinolové a Novákové je Ljakuninová třetí posilou českých úřadujících šampionek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž