Trenér Chudík v Opavě skončil

  • 16
Opava - Před měsícem trenér opavských volejbalistů Rastislav Chudík o dva roky prodloužil smlouvu, ale v závěru minulého týdne rezignoval. "Důvodem byly názorové rozepře s hráči," řekl šéf opavského klubu Lubomír Rabinský. "Odstoupení trenéra nás zaskočilo, byli jsme s ním domluveni na dlouhodobé spolupráci."

O Chudíkově nástupci vedení volejbalového klubu zatím nejednalo. "Na to je nyní čas," podotkl Lubomír Rabinský.

Opava vstoupila do letošního ročníku extraligy s velkými ambicemi. Výrazně obměnila kádr a posily jako Michal Masný či Marek Tomáš slibovaly boj o nejvyšší příčky.

Po roce se z polského angažmá vrátil i slovenský trenér Chudík, který v roce 2004 dovedl k bronzovým medailím, což byl největší úspěch v historii klubu.

Sezona však nevyšla úplně podle představ a konečné čtvrté místo v dlouhodobé části přisoudilo Opavě těžkého protivníka pro čtvrtfinále. Po úspěchu prahnoucí České Budějovice vyhrály v nejvyrovnanější sérii 4:2 na zápasy a Slezanům tak připravili nečekaně rychlý konec sezony.

"Nechci to nějak rozpitvávat. S některými hráči jsme měli rozdílné názory. Došel jsem k závěru, že bude lepší, když z trenérského postu odejdu," řekl trenér Moravskoslezskému deníku. "Na druhé straně musím přiznat, že jsem celou záležitostí dost zklamán."

Jména hráčů, se kterými měl mít rozpory, Chudík neprozradil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž