Zlínský volejbalista Petr Sedláček

Zlínský volejbalista Petr Sedláček | foto: Jan Karásek, MAFRA

Série naznačí, jak volejbalový Zlín dopadne. Vyzve soupeře z čela i mistra

  • 0
Dvakrát nastoupí proti druhým Benátkám nad Jizerou, jednou proti vedoucím Českým Budějovicím a mistru z Kladna. Nejbližší čtyři extraligová kola napovědí výsledek volejbalistů Zlína v základní části.

Hodně nezvykle ladili zlínští volejbalisté formu na úvodní zápasy v novém roce. Přípravu si zpestřili pětikilometrovým závodem na běžkách, který byl vrcholem pětidenního kondičního soustředění na šumavském Zadově.

"Všichni hráči předvedli nasazení, které jsem očekával. A zvládli to bez zranění," pochvaluje si trenér a manažer Fatry EkoSolar Zlín Roman Macek.

Závod na tratích, na nichž kdysi trénovala olympijská vítězka Kateřina Neumannová, ovládl nahrávač Petr Zapletal. Na stupních vítězů jej doplnili univerzál Jan Krba a mladý smečař Adam Bartoš.

"Já jsem po čase ani nepátral. Byl jsem rád, že jsem doběhl do cíle a hlavně že jsem v lese nikde nezabloudil," se smíchem poznamenal blokař Petr Sedláček.

Jeho slova potvrzují, že nezvyklý experiment zaujal. Kondiční soustředění uprostřed sezony totiž nebývá ve Zlíně zvykem. "Bylo to dobré zpestření a věřím, že nám to pomůže," pochvaluje si Sedláček. "Odreagovali jsme se od volejbalu, přitom jsme trénovali naplno."

Nyní ale tým už znovu myslí na extraligový volejbal. Čeká ho náročná série, která naznačí, jak dopadne v základní části. Třetí Zlín v úterý nastupuje na palubovce druhých Benátek nad Jizerou, které vyhrály už osmkrát v řadě.

V sobotu doma hostí lídra z Českých Budějovic, pak jede na palubovku mistrovského Kladna a potom doma v úvodním utkání poslední třetiny přivítá Benátky.

Mezitím ještě musí zvládnout dvě čtvrtfinálová utkání Českého poháru s Havířovem. "Nečeká nás nic lehkého, ale stejně se s těmito soupeři musíme potkat," mávl Macek rukou nad náročným programem. "Výsledky ale opravdu naznačí, jak skončíme v základní části," doplnil kouče Sedláček.

Souboj v Benátkách vysílá od 18.10 živě ČT4. Pokud některý ze soupeřů vyhraje za tři body, dotáhne se na vedoucí Budějovice, které o víkendu nečekaně zaváhaly s Ústím.

"Sám jsem zvědavý, co s námi udělá herní absence," připomněl Macek, že jeho výběr nastoupil k poslednímu extraligové utkání 29. prosince.
Přitom během podzimu se častokrát hrálo dvakrát týdně.

Hráči Benátek se chystali úplně jinak. Na přelomu roku dostali týdenní volno. "Motivace nám nechybí, chceme Zlínu oplatit předchozí porážku," uvedl jejich kouč Lubomír Vašina.

Hra obou týmů je založena na tom, že skoro nechybují. Takže je jasné, co dnešní zápas rozhodne. "Je to absolutní klišé, ale rozhodne razantní servis a obrana na síti," poznamenal Macek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž