Rybníček spěchal ze školy na Ligu mistrů

Nymburk - Na dopolední rozcvičce kladenských volejbalistů před vstupem do Ligy mistrů univerzál Jakub Rybníček chyběl. Ne však kvůli zraněnému kotníku, který jej na tři týdny vyřadil ze zápasového rytmu, ale proto, že byl ve škole. "Měli jsme jógu," prozradil student FTVS. Přes dlouhé tréninkové manko pak byl v odpoledne dlouho nejvýraznější postavou svého týmu v prohraném utkání s francouzským Tours. Po sérii chyb však byl v závěru střídán.

"Přestalo se mi dařit, ale zraněním to nebylo," nechtěl si dělat alibi. "Kotník byl v pořádku, jen jsem se víc unavil, protože jsem už dlouho neskákal."

I přes nepovedený závěr byl Jakub Rybníček nejplatnějším hráčem kladenského mužstva, když získal 17 bodů.

Do poslední chvíle nebylo jisté, jestli bude moci nejobávanější hráč kladenského mužstva v premiérovém vystoupení v Lize mistrů účinkovat. "Rozhodl jsem je až po návratu ze školy," přiznal.

Měl čas se dopoledne na zápas dobře psychicky připravit, protože rozcvičku vyměnil za školní předmět Racionální životní styl. "Vybral jsem si to jako volitelný předmět, děláme různá dechová cvičení, jógu, zkoušíme si autoregulační mechanismy a podobně," popisoval.

Na těžký zápas se naladil dobře a spolu s celým týmem pak odvedl slušnou práci. Kladno sice prohrálo 1:3, ale i set sebraný silnému protivníkovi se cení. "Nevím jak trenéři, ale já nejsem nespokojen. Myslím, že jsme neudělali až tak špatný dojem."

Jeden uhraný set tak v rámci možností považuje za úspěch. "Trochu v něm polevili, ale jinak měli zápas pod kontrolou. Jsou to profíci," uznal.

Občas se zdálo, že si volejbalisté Tours s českým týmem trochu zahrávají. Na začátku setu si vytvořili náskok, pak se Kladno dotáhlo, ale v tu chvíli přišla nová bodová šňůra a bezpečná koncovka. "Asi by na to měli, aby si s námi takhle zahrávali, ale myslím, že to neudělali. Bylo to prostě jako na houpačce," věří 22letý volejbalista.

Nahrávač De Kergret z Tours chystá další útok svého týmu. Kladenští volejbalisté Rybníček (vpravo) a Fokt připravují obranu. Favorit z Francie vyhrál v 1. kole Ligy mistrů 3:1.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž