Řekyně se po dvou letech vrátily na trůn

Valencie - Řecké plážové volejbalistky Vassiliki Karadassiuová a Vassiliki Arvanityová se po dvou letech radují z tituli mistryňí Evropy. Ve finále dnes porazily ve Valencii německou dvojici Sara Gollerová a Laura Ludwigová ve třech setech. Karadassiuová má z ME ve sbírce dokonce už třetí zlato, v roce 2001 uspěla s Efi Sfyriovou.

Řecké volejbalistky ztratily jediný set v celé soutěži až ve finále, když v dramatické koncovce druhé sady nevyužily mečbol.

Gollerová s Ludwigovou, které předtím na turnaji dokázaly nejvíce potrápit české reprezentantky Soňa Nováková a Petra Novotná, mohly po čtyřech letech vrátit zlato do Německa, ale v tie-breaku prohrály 12:15.

Bronz získala norská dvojice Nila Ann Hakedalová, Ingrid Toerlenová, která v třísetovém duelu o třetí místo připravila o medaili ruské obhájkyně titulu Alexandru Širjajevovou a Natalii Urjadovovou.

Nováková a Novotná skončily na devátém místě, Tereza Petrová s Evou Ryšavou
byly sedmnácté. Soutěž mužů vyvrcholí v neděli bez české účasti a rovněž bez obhájců titulu Juliuse Brinka a Christopha Dieckmanna z Německa, kteří se nedostali ani do nejlepší osmičky.

Výsledky - ženy:
Finále:
Karadassiuová, Arvanityová (Řec.) - Gollerová, Ludwigová (Něm.) 2:1 (15, -22, 12).
O 3. místo: Hakedalová, Toerlenová (Nor.) - Širjajevová, Urjadovová (Rus.)
2:1 (-18, 20, 13).
Semifinále: Karadassiuová, Arvanityová - Hakedalová, Toerlenová 2:0 (17, 13), Gollerová, Ludwigová - Širjajevová, Urjadovová 2:0 (17, 16).

Plážový volejbal.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž