Volejbalistky Olomouce na bloku v utkání Ligy mistryň proti rumunskému týmu CSM...

Volejbalistky Olomouce na bloku v utkání Ligy mistryň proti rumunskému týmu CSM Alba Blaj. | foto: Stanislav Heloňa, MAFRA

Liga mistryň je pryč, olomoucké volejbalistky prohrály i v Rumunsku

  • 3
Na účast v hlavní soutěži letošní Ligy mistryň můžou olomoucké volejbalistky zapomenout. V odvetě 2. předkola nestačily v Rumunsku na Albu Blaj 0:3. V domácím duelu prohrály 2:3 a budou pokračovat v Poháru CEV.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého odvedly navzdory prohře dobrý výkon, nezvládly ale koncovky vyrovnaného prvního a třetího setu, v kterých prohrály 25:27 a 23:25.

Lídr české extraligy poprvé ukázal svou sílu v závěru úvodní sady, v níž prohrával už 20:24, při podání Dudové pak ale Olomouc získala pět bodů za sebou. Velký podíl na tom měly přesné bloky Trnkové. Vydřený setbol ale Olomouc neproměnila a domácí volejbalistky už v dalších míčích nezaváhaly.

Úspěšná koncovka úvodní sady rumunský tým povzbudila a ve druhém dějství získal šestibodový náskok. Bojovně naladěné olomoucké volejbalistky se znovu zmohly na odporu ve třetím setu, kdy je nezlomil ani sedmibodový náskok soupeřek (10:17). Zpřesněnou hrou na síti srovnaly krok a v koncovce dokonce získaly jednobodové vedení (22:21). Vybojovat alespoň set se jim ale nepodařilo. Pouze odvrátily jeden mečbol soupeřek.

Stejně jako v prvním utkání byla hlavní oporou vítězek rumunská smečařka Joana Baciuová, která si připsala 16 bodů. V týmu Olomouce si vedly nejlépe Orvošová s 15 body a Trnková, která zaznamenala 11 bodů, z toho čtyři na blocích.

Volejbalová Liga mistryň, 2. předkolo - odveta

Alba Blaj (Rum.) - UP Olomouc 3:0 (25, 20, 23)
Rozhodčí:
Aro (Fin.), Kovalčuk (Ukr.). Čas: 80 min. Diváci: 1700. První zápas: 3:2, postoupila Alba Blaj.

Sestava a body Olomouce: Strušková 2, Dudová 2, Michalíková 4, Trnková 11, Orvošová 15, Kossányiová 5, libero Kovářová - Sokolová 2, Kubínová 4, Košická 6, Dedíková 3. Trenér: Teplý.

Nejvíce bodů Alby: Baciuová 16, Newcombeová 12, Aleksičová 10.

CS Volei Alba Blaj - VK UP Olomouc 3:0 (27:25, 25:20, 25:23)

Rozhodčí: Kenneth Aro (FIN) – Andrij Kovalčuk (UKR).

CS Volei Alba Blaj Kitipovová, Ćirovićová – Lazarevićová, Newcombeová, Rusová, Karakacevová – Aleksićová, Ninkovićová, Hutinská, Onyejekweová (C) – Baciuová, Židkovová – Cebićová, Vujovićová
Trenér: Darko Zakoć

VK UP Olomouc Kubínová, Dudová (C) – Kossányiová, Michalíková, Košická, Dedíková – Trnková, Sokolová, Strušková – Orvošová – Kulová, Kovářová
Trenér: Jiří Teplý

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž