Volejbalisté Liberce se hecují.

Volejbalisté Liberce se hecují. | foto: Martin Polívka, MAFRA

Liberec čeká na jihu boj o naději. Aspoň jedna výhra, přeje si Janouch

  • 1
S jasným cílem změnit loňský krutý průběh finálové série extraligy nastoupí volejbalisté liberecké Dukly na palubovce Českých Budějovic. Před rokem byl po zápasech pod Ještědem stav 1:1, stejně jako letos, pak na jihu Čech Severočeši dvakrát padli a celkovou porážku ve finálové bitvě o zlatý pohár už pak doma v pátému duelu odvrátit nedokázali. Na titul čekají už dvanáct let.

„Teď je v mančaftu atmosféra úplně jiná a já věřím, že do zápasů půjdeme s dobrou náladou a odhodláním,“ burcuje Michal Nekola, liberecký kouč.

Jeho svěřenci budou proti domácím Budějovicím bojovat dnes a ve středu od 18 hodin, zápasy dvou nejlepších českých celků pak vždy odvysílá večer ze záznamu stanice ČT Sport.

„Po zápasech v Liberci se už hrozně těšíme na ty domácí. Přijde dva a půl tisíce diváků, atmosféra bude výborná a myslím, že v domácí hale budeme hrát ještě líp,“ tvrdí Jan Svoboda, budějovický trenér.

Volejbalisté Dukly byli hodně blízko k vedení 2:0 na zápasy, ale ve druhém utkání promarnili náskok 2:0 na sety i nadějné vedení v tie-breaku.

„Musíme na to zapomenout, poučit se z chyb a prostě bojovat dál,“ řekl Nekola.

Loňský marný a nakonec „jen“ stříbrný souboj má v paměti i liberecký nahrávač Jakub Janouch. „Samozřejmě si na ten zatím stejný průběh dobře vzpomínám, ale to musíme hodit za hlavu a v Budějovicích vyhrát minimálně jeden zápas,“ konstatoval Janouch.

V mnohem lepším rozpoložení vletí do dnešního důležitého třetího zápasu Tomáš Fila. Univerzál Jihočechů přišel ve druhém zápase v Liberci na hřiště až za krajně nepříznivého stavu z lavičky a stal se hvězdou utkání, která dokonale otočila průběh ve prospěch obhájce titulu. „Po otočení druhého zápasu začínám věřit, že by se loňská historie mohla opakovat,“ přiznal Tomáš Fila. „Liberec je ale velmi kvalitní soupeř a série bude ještě strašně těžká.“


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž