Martina Michalíková v reprezentačním dresu

Martina Michalíková v reprezentačním dresu | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

S dynamitem v ruce se brněnská smečařka Michalíková prý už narodila

  • 0
Její pravačka rozdává takové rány, že si z ní při rozcvičení dělají spoluhráčky občas legraci, aby se mírnila. Volejbalistka KP Brno Martina Michalíková se s dynamitem v ruce nejspíš narodila.

Sice je ze základní sestavy Královopolanek nejmladší, je jí teprve osmnáct, ovšem soupeřky z ní mají vítr. Aby ne, když z každé její smeče hrozí nebezpečí.

Teď se spoluhráčkami míří za vyřazením Přerova ve čtvrtfinále extraligy. Ve středu pojedou na palubovku soupeře za stavu 2:0 pro třetí výhru a postup do semifinále.

"S výsledky jsme zatím hrozně spokojené. Ale náš výkon měl rezervy a Přerov asi ukáže doma víc než u nás. Navíc v jejich hale už jsme hodně dlouho nevyhrály. Možná už se na nás taky podepisuje, že toho máme letos hodně za sebou, ale zvládneme to," věří brněnský benjamínek, který přišel před začátkem ročníku z Ostravy.

Přestup si teď studentka Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka maximálně pochvaluje. "Těšila jsem se do Brna, líbí se mi tu. A hlavně jsem sem šla proto, abych hrála o medaile. Což se daří, a věřím, že je to reálný cíl," hlásí Michalíková.

Přestože v základní části skončilo Brno jasně třetí za Olympem, vidí pravděpodobnou semifinálovou bitvu vyrovnaně. "Sice jsme s Olympem letos všechno prohrály, ale v posledním zápase jsme si za to mohly samy. Měly jsme asi pět mečbolů a ani jeden nevyužily," ladí hlas do optimismu.

Sezonu v Brně si zatím vyloženě užívá. Splnila víc, než si na jejím začátku představovala. "Nepočítala jsem, že bych hned patřila do základní sestavy. Ale v pohárových utkáních jsem se cítila dobře a vyšel mi i konec základní části. Snad to vydrží ještě pár zápasů," přeje si Michalíková.

A jak je to s její dělovou ránou v útoku? "Asi je to dané. Určitě mi v tom pomohla i juniorská reprezentace a trenér Novák. Do posilovny sice chodím, hlavně v létě, ale nikdy jsem ji moc nepotřebovala. Svaly se hodí na volejbal, ale v normální životě to zas tak pěkné není," směje se mladá brněnská smečařka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž