Momentka z extraligového utkání volejbalistek mezi Brnem a Olomoucí.

Momentka z extraligového utkání volejbalistek mezi Brnem a Olomoucí. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Volejbalistky Brna a Olomouce se mohou potkat v Poháru CEV

  • 0
Pokud by se volejbalistky KP Brno a Olomouce probojovaly v Poháru CEV do osmifinále, mohly by narazit na sebe. Oběma týmům však los pro úvodní kolo přidělil silné soupeře: Brňanky narazí na polský celek Bielsko-Biala, Hanačky na belgické Charleroi.

Dvojzápas se bude hrát na konci října a oba české kluby začnou doma. V případě vyřazení budou pokračovat v "nižším" Vyzývacím poháru.

Právě v něm letos brněnské hráčky zanechaly výraznou stopu, protože jim těsně unikl postup do semifinále. Proti Lokomotivu Baku chyběl svěřenkyním Ondřeje Marka jediný míč. Loni v únoru Brno narazilo na olomouckého rivala Charleroi a v osmifinále Challenge Cupu ho vyřadilo.

Ve Vyzývacím poháru mužů se představí opět tým Liberce, jemuž los přisoudil nizozemský Tilburg, a po pětileté pauze také Brno. To narazí na bulharské Gabrovo, dvojzápasy mají termín v polovině listopadu. Liberec začne venku, Brno doma.

Liga mistrů a mistryň s účastí hráček Prostějova a mužů Českých Budějovic bude rozlosována až 29. června ve Vídni. Právo startovat v pohárové Evropě kvůli finanční náročnosti nevyužili finalistky extraligy z Olympu Praha ani bronzoví medailisté z Příbrami či čtvrtá Ostrava. Naopak Brňané obsadili v lize až osmé místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž