ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: KP Brno

Druhá fáze kvalifikace o volejbalovou Ligu mistryň bude místo Brna v Rumunsku

  • 0
Volejbalistky KP Brno nebudou z finančních důvodů pořádat druhou fázi kvalifikace o Ligu mistryň, byť podle původního plánu měly turnaj čtyř týmů znovu hostit. Hrát se bude po dohodě klubů a řídícího orgánu soutěže příští týden v Rumunsku. Brněnský klub o tom informoval v tiskové zprávě.

Brňanky v minulém týdnu pořádaly první fázi kvalifikace a společně s rumunským mistrem Alba Blaj, s nímž prohrály 1:3 na sety, postoupily do druhé fáze. I tu měly pořádat, neboť to určil původní los.

Boj o Ligu mistrů? Čest, která může brněnské volejbalistky zruinovat

Náklady na organizaci prvního turnaje se podle KP Brno vyšplhaly na 1,7 milionu korun, což je zhruba čtvrtina rozpočtu klubu na sezonu. „Organizace následného turnaje nás dostala pod obrovský finanční tlak. Proto jsme vyvolali jednání s ostatními týmy a zástupci evropské konfederace CEV, jehož výsledkem je přesun druhého turnaje do rumunské Blaje,“ uvedl předseda KP Brno Richard Wiesner.

Soupeři královopolského týmu budou příští týden v Rumunsku vedle domácího družstva Alba Blaj ještě chorvatský tým Mladost Záhřeb a Asterix Avo Beveren z Belgie. Do hlavní fáze Ligy mistryň postoupí první dva celky.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž