Kristýna Kolocová a Markéta Sluková (vpravo) na turnaji Prague Open.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková (vpravo) na turnaji Prague Open. | foto: ČTK

Kolocová a Sluková šetřily síly. Na turnaji v Moskvě vynechaly zápas

  • 0
Plážové volejbalistky Kristýna Kolocová, Markéta Sluková neodehrály poslední zápas základní skupiny na grandslamu v Moskvě, nicméně jejich postup do 2. kola play-off to neohrozilo. Vzhledem ke zdravotním problémům v přípravě na sezonu se rozhodly šetřit síly a německé dvojici Karla Borgerová, Britta Bütheová vítězství darovaly.

„Neděje se nic vážného. Těsně před sezonou nás trápily vážnější zdravotní problémy a jelikož jsme již po středě byly díky dvěma výhrám a výsledkům v naší skupině první a výsledek tohoto zápasu na to neměl tedy žádný vliv, rozhodly jsme se dnes nenastoupit,“ uvedly české hráčky na facebooku.

Jejich soupeřkami ve vyřazovací části budou v pátek vítězky zápasu mezi nizozemskými mistryněmi Evropy Madelein Meppelinkovou a Marleen Van Ierselovou a Němkami Laurou Ludwigovou a Kirou Walkenhorstovou, které na loňském ME získaly bronz.

V letošním seriálu Světového okruhu Kolocová se Slukovou zatím odehrály turnaj v Praze, kde při obhajobě prvenství obsadily dělené deváté místo. V Moskvě tento výsledek minimálně zopakují.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž